Μαθητικός και φοιτητικός διαγωνισμός καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική)

Ανακοινώσεις

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΛΟΓΕΙΟΝ “ΜΙΜΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ”

Ο Απρίλιος είναι ο κατεξοχήν μήνας του βιβλίου. Δυο Παγκόσμιες Ημέρες έχουν οριστεί για να τιμηθεί το ύψιστο αυτό προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου (23 Απριλίου). Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στη μεγάλη βιβλιογιορτή προκηρύσσοντας μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική) με θέμα «Το βιβλίο, αυτός ο φίλος μου!» και «Τα βιβλία, οι σύντροφοί μου, οι ξένοι μου,  οι φίλοι μου…» αντίστοιχα.

Ας κοιτάξουμε με τα μάτια της ψυχής τον αξιόπιστο και ιδιαίτερο αυτό σύντροφό μας στη  γνώση και την ψυχαγωγία και ας αφήσουμε να αποτυπωθεί η εικόνα που «βλέπουμε».

Στον μαθητικό διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου. Τα έργα θα έχουν διαστάσεις μπλοκ ακουαρέλας Νο3 (25χ35). Στο πίσω μέρος θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του μαθητή, η ηλικία, η τάξη και το Σχολείο του.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει με συγκεντρωτική κατάθεση των συμμετοχών από εκπρόσωπο εκπαιδευτικό του κάθε Σχολείου, στο Βιβλιολογείον της Παιδαγωγικής Σχολής ΠΔΜ, κάθε Δευτέρα -Τρίτη – Πέμπτη 12.30-16.00 (κα Παπαγεωργίου) ή  κατάθεση από το γονέα ή ταχυδρομική αποστολή στη διεύθυνση: Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή, Βιβλιολογείον (υπόψη κας Ε. Παπαγεωργίου) 53 100 Φλώρινα.

Στο φοιτητικό διαγωνισμό, η καλλιτεχνική έκφραση δεν περιορίζεται μόνο στη ζωγραφική αλλά μπορεί να πάρει όποια μορφή επιθυμεί ο φοιτητής.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχής είναι η 14η Απριλίου 2016. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο Φουαγέ της Παιδαγωγικής Σχολής από  18-22 Απριλίου 2016 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ως αντίδωρο της συμμετοχής τους λογοτεχνικά βιβλία, ενώ θα υπάρξουν ειδικές βραβεύσεις για τους 3 πρωτεύσαντες.

Η υπεύθυνη/διδάσκουσα του Εργαστηρίου

Ευθυμία Παπαγεωργίου
Ε.ΔΙ.Π. / Π.Δ.Μ.
Τηλ.: 2385055014
E-mail: epapageorgiou@uowm.gr

 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English