Εσωτερικά μέλη

Θεόδωρος Θεοδουλίδης
Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΔΜ

Ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ). Έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ το 1992 και στο ίδιο Τμήμα αναγορεύθηκε διδάκτορας το 1997. Το 2004 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το 2007 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ. Εξελίχθηκε σε Τακτικό Καθηγητή το 2013 και έως σήμερα διευθύνει το Εργαστήριο Μη Καταστροφικών Ελέγχων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και την περίοδο 2016-2019 Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στη θεωρητική και πειραματική μελέτη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων κυρίως σε εφαρμογές Μη Καταστροφικών Ελέγχων και έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Με αναφορά στο Νοέμβριο 2022, οι ετεροαναφορές στο έργο του ξεπερνούν στο Scopus τις 1.500 (h-index 24) ενώ στο Google Scholar οι παραθέσεις ξεπερνούν τις 2.700 (h-index 32). Έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο AEM Award το 2017 για τη συνεισφορά του στην ανάλυση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Υπήρξε επισκέπτης ερευνητής σε πανεπιστήμια/εργαστήρια του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στα: Iowa State University USA, Michigan State University USA, CEA Saclay FRANCE, Nanjing University of Aeronautics and Astronautics CHINA.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών επιτροπών. Έχει επιβλέψει 2 διδακτορικές διατριβές, έχει συνεπιβλέψει 3 και είναι κριτής σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε 17 ερευνητικά προγράμματα (στα 5 από αυτά ως επιστημονικός υπεύθυνος). Έχει επίσης εργαστεί στην ελληνική βιομηχανία ως ελεγκτής σε μεθόδους Μη Καταστροφικών Ελέγχων και κατέχει αντίστοιχη διεθνή πιστοποίηση.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στο Όπλο του Μηχανικού. Είναι Ομοσπονδιακός Μαιτρ στο σκάκι.

Κοντέος Γεώργιος
Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του ΠΔΜ

Ο Γιώργος Κοντέος είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πτυχίο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό (M.SC.) στην Αγροτική Οικονομία από το University of Saskatchewan, Canada, και διδακτορικό από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και μετέπειτα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2023. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην οικονομική ανάλυση, στις πολιτικές απασχόλησης και σε οικονομετρικές εφαρμογές. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50  επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και είναι συν συγγραφέας 4 βιβλίων. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο Στατιστική, Οικονομετρία και Μικροοικονομική Ανάλυση.

Ιορδανίδης Γεώργιος
Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΠΔΜ

Ο Ιορδανίδης Γεώργιος σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (master) από το Πανεπιστήμιο του Manchester και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Α.Π.Θ., στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διδάσκοντας μαθήματα όπως Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτική Αξιολόγηση, Σχολικό Κλίμα και Σχολική Κουλτούρα, Διεύθυνση Σχολικής Μονάδας κ.α. Έχει συνεργαστεί ως διδάσκων σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των πανεπιστημίων Αριστοτελείου, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Χαροκοπείου, ΑΣΠΑΙΤΕ και έχει υπηρετήσει ως μέλος ΣΕΠ για πολλά χρόνια τόσο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο όσο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαίδευσης και την Εκπαιδευτική Ηγεσία στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία». Τα βασικά γνωστικά αντικείμενα ενασχόλησής του στο πανεπιστήμιο τόσο στην διδασκαλία όσο και στην έρευνα αφορούν στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση με έμφαση στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, τη Διεύθυνση Σχολικής Μονάδας, την Οργανωσιακή Κουλτούρα, τη Σχολική Ηγεσία κ.α.

Τρία βιβλία και δεκάδες εργασίες του (βιβλιογραφικές και ερευνητικές) έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Καλογηράτου Ζαχαρούλα
Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΠΔΜ

Η Ζαχαρούλα Καλογηράτου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι  πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών (1987) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Αριθμητική Ανάλυση και τους Υπολογισμούς» (1989) και  Διδακτορικό Δίπλωμα στην «Αριθμητική Ανάλυση» (1992) από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Manchester.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών (2019-2023).

Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στην περιοχή της αριθμητικής ανάλυσης και συγκεκριμένα της αριθμητικής ολοκλήρωσης συνήθων διαφορικών εξισώσεων. Έχει δημοσιεύσει 37 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 50 άρθρα σε Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων και έχει περισσότερες από 2000 ετεροαναφορές στο επιστημονικό της έργο (Scopus h–index 24). Έχει συνεπιβλέψει 3 διδακτορικές διατριβές, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής 3 διεθνών περιοδικών και έχει κρίνει πλήθος άρθρων για διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Είναι έγγαμη και μητέρα μιας κόρης.

Μέλφου Αικατερίνη
Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του ΠΔΜ

Η Δρ Αικατερίνη Μέλφου είναι Καθηγήτρια Αγροτικής Οικονομίας στο Τμήμα Γεωπονίας,  της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αγροτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Reading του Ηνωμένου Βασιλείου,  M.Sc. στην Αγροτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας του Ηνωμένου Βασιλείου και διδακτορικού διπλώματος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, 2018-2019 και στη συνέχεια Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2019-2023).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάλυση της αποτελεσματικότητας  και της παραγωγικότητας, την εμπορία γεωργικών προϊόντων, τον κλάδο της αγροδιατροφής, την οικονομία της γεωργικής παραγωγής και τη βιώσιμη γεωργική ανάπτυξη. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα είτε ως επιστημονικώς υπεύθυνη ή ως μέλος της ερευνητικής ομάδας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και σε συλλογικούς τόμους.

Είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγικών ζώων και άγριας πανίδας», του Τμήματος  Γεωπονίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μπούζας Βασίλειος
Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΔΜ

Ο Βασίλης Μπούζας σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός του Ε.Μ.Π. Έλαβε το Μεταπτυχιακό του δίπλωμα στις Καλές Τέχνες στο Pratt Institute, N.Y. με υποστήριξη του  Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. και του Fulbright Foundation. Εργάστηκε στη Νέα Υόρκη, αρχικά στο σχεδιασμό διαδικτυακών πολυμεσικών εφαρμογών και στη συνέχεια στην εκπαίδευση.  Έχει παρουσιάσει το εικαστικό του έργο σε εκθέσεις, συνέδρια και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2006 έλαβε το δεύτερο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό για πρόταση εικαστικής παρέμβασης στο Μετρό της Αθήνας.  Από το 2003 εργάζεται στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δίδαξε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας όπου και το 2022 εκλέχτηκε καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Εικαστικές Τέχνες με έμφαση τις Πολυμεσικές Εφαρμογές».

 

Εξωτερικά μέλη

Κυριακίδης Λεωνίδας
Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Δρ. Λεωνίδας Κυριακίδης είναι Καθηγητής Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καταπιάνονται με θέματα που ανήκουν στο χώρο της αξιολόγησης της εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας ως προς τις δύο διαστάσεις της, ποιότητα και ισότητα. Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση, το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά στον τρόπο αξιοποίησης της έρευνας που έχει διεξαχθεί γύρω από το δυναμικό μοντέλο εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας με στόχο τη βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών μέσω μίας δυναμικής προσέγγισης βελτίωσης της σχολικής αποτελεσματικότητας. Ο Δρ. Κυριακίδης συμμετείχε σε αρκετά διεθνή ερευνητικά προγράμματα και η έρευνά του έχει συνεισφέρει σημαντικά όχι μόνο στη βελτίωση θεωρητικών μοντέλων εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας, αλλά και στην αξιοποίηση αυτών για βελτίωση της ποιότητας και της ισότητας στην εκπαίδευση. Διετέλεσε πρόεδρος διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με την εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα, όπως του EARLI SIG on Educational Effectiveness και AERA SIG on School Effectiveness, όπως και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που ανέπτυξαν τα ερευνητικά εργαλεία της έρευνας PISA 2015. Ακόμη, είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής πολλών διεθνών περιοδικών με σύστημα κριτών όπως το «School Effectiveness and School Improvement», «Effective Education», «Research Papers in Education» και «Educational and Psychological Measurement», όπως και Editor-in-Chief του περιοδικού Studies in Educational Evaluation. Τέλος, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών, 100 κεφάλαια σε βιβλία και 10 βιβλία με τους εκδοτικούς οίκους Routledge και Springer.

Μουσουρούλης Κωνσταντίνος
Οικονομολόγος, πρώην στέλεχος υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Κωστής Μουσουρούλης είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων MSc στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και MA στις Διεθνείς Σχέσεις από το Université Libre de Bruxelles. Του έχει επίσης απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Διαθέτει πολυετή πείρα και έργο σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1987-2004, 2014-σήμερα). Διετέλεσε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου (2012-2013) και Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση του 2015. Πολιτεύτηκε δυο φορές και εκλέχθηκε Βουλευτής Χίου (2009-2014). Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας (2004-2007) και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας (2007-2009). Κατείχε επίσης θέσεις Προέδρου σε επιτροπές και συμβούλια και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (2007-2009), της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (2007-2009) και του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (2009). Κατά την περίοδο 2020-2022, κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποσπάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και διορίστηκε Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αρμόδιος επίσης για την εκπόνηση του Εθνικού Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης και των υποκείμενων Εδαφικών Σχεδίων για τις περιοχές εξόρυξης λιγνίτη και τα μη διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα νησιά. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο Χρυσός Σταυρός του Τάγµατος της Τιµής για τη Ναυτιλία (Γαλλική Δημοκρατία). Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και πολλών άρθρων. Ο Κωστής Μουσουρούλης είναι παντρεμένος με την Μαίρη Πανούση, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και πατέρας τριών παιδιών.

Μπέσιου Μαρία
Καθηγήτρια και Dean of Research του Kühne Logistics University, Hamburg, Ge

Η Μαρία Μπέσιου είναι καθηγήτρια με αντικείμενο στις ανθρωπιστικές εφοδιαστικές αλυσίδες και Πρυτάνις στο Kühne Logistics University (KLU), στο Αμβούργο, Γερμανία. Έλαβε το δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 2005 και στο ίδιο Τμήμα αναγορεύθηκε διδάκτορας το 2009. Το 2012 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγήτρια στο αντικείμενο των εφοδιαστικών αλυσίδων στο KLU. Το 2014 εξελίχθηκε σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο αντικείμενο των ανθρωπιστικών εφοδιαστικών αλυσίδων και το 2016 σε Τακτική Καθηγήτρια. Πριν μετακομίσει στη Γερμανία, έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο INSEAD, Γαλλία.

Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης των εφοδιαστικών αλυσίδων. Συγκεκριμένα ασχολείται με ανθρωπιστικές εφοδιαστικές αλυσίδες και με αλυσίδες κλειστού βρόγχου. Μελετά περίπλοκα, δυναμικά συστήματα, που χαρακτηρίζονται από πολλαπλές αναδράσεις, σε στρατηγικό επίπεδο. Μελετά αληθινά προβλήματα που εταιρίες και ανθρωπιστικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν όσον αφορά τις εφοδιαστικές αλυσίδες τους.

Διευθύνει το ακαδημαϊκό κομμάτι του Κέντρου Ανθρωπιστικών Αλυσίδων και Περιφερειακής Ανάπτυξης του KLU. Η δουλειά της έχει δημοσιευθεί σε πολλαπλές μελέτες περιπτώσεων, άρθρα που κάποια από αυτά έχουν κερδίσει βραβεία και σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Είναι Αναπληρώτρια Εκδότρια στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Αλυσίδων στο Decision Sciences Journal και στο Journal of Humanitarian Logistics and Supply Chain Management, Senior Editor στο Τμήμα Διαχείρισης Καταστροφών στο περιοδικό Production and Operations Management, και στα editorial review boards του Journal of Operations Management και του Production and Operations Management.

Διετέλεσε Coordinator του EURO Hope (European Working Group on Humanitarian Operations) και Πρόεδρος του College of Humanitarian Operations and Crisis Management (HOCM) στο Production and Operations Management Society (POMS). Το 2022 βραβεύτηκε με το American Logistics and Aid Network’s (ALAN) Research and Academic Contribution Award για την έρευνα και τη διδασκαλία της στο αντικείμενο των ανθρωπιστικών εφοδιαστικών αλυσίδων.

Σταυρίδου Ναυσικά
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Εθνική Εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

Η Ναυσικά Σταυρίδου είναι αποσπασμένη εθνική εμπειρογνώμων στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας και εργάζεται ως ειδική ερευνητικών προγραμμάτων στον επιστημονικό τομέα. Παράλληλα με την ιδιότητά της αυτή είναι μέλος του εθνικού μητρώου πιστοποιημένων αξιολογητών αλλά του εθνικού μητρώου πιστοποιημένων ελεγκτών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Συνεχίζει να έχει ερευνητικό έργο σχετικό με τις μεταλλικές κατασκευές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ διδάσκει ως λέκτορας του Πανεπιστημίου του Ντέρμπι σε μεταπτυχιακά προγράμματα των πολιτικών και μηχανολόγων μηχανικών.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποκτώντας εμπειρία από ιδρύματα σε Γαλλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στις αντισεισμικές κατασκευές από το ΑΠΘ καθώς και κάτοχος διδακτορικού από το ΑΠΘ. Ως ερευνήτρια έχει τιμηθεί με υποτροφίες αριστείας από το ΙΚΥ για όλα τα έτη σπουδών, έχει τιμηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ως πρωτεύσασα πολιτικός μηχανικός το 2009, έχει εκπονήσει το διδακτορικό της με υποτροφία Αριστείας ΙΚΥ-SIEMENS ενώ έχει τιμηθεί με υποτροφία Marie Curie για το μεταδιδακτορικό της έργο. Επιπρόσθετα, είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος ΜΒΑ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Διαθέτει πιστοποιήσεις στη διαχείριση έργων από το Project Management Institute (ΡΜΡ) αλλά και από την Ευρωπαική Επιτροπή (PM2). Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά ενώ διατηρεί ένα καλό επίπεδο και στη ρωσική γλώσσα.

Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός τόσο στο δημόσιο (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης) όσο και στον ιδιωτικό τομέα, εκπονώντας μελέτες αλλά και επιβλέποντας την κατασκευή τεχνικών έργων. Από το 2020 είναι μέλος της μόνιμης επιτροπής Δικτύων και Υποδομών του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων και διεθνών συνεδρίων ενώ είναι ενεργά κριτής σε επιστημονικά περιοδικά και αξιολογήτρια σε διάφορους φορείς διάθεσης ερευνητικών προγραμμάτων. Για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει διενεργήσει πολυάριθμους ελέγχους αλλά και αξιολογήσεις πρότζεκτ του αναπτυξιακού νόμου. Τέλος για περίπου 20 χρόνια ήταν επαγγελματίας παίκτρια καλαθοσφαίρισης αγωνιζόμενη σε πολλές ομάδες της Α1 κατηγορίας και μέλος της εθνικής ομάδας σε όλες τις ηλιακές κατηγορίες αλλά και στην εθνική γυναικών για περίπου 18 χρόνια.

https://www.linkedin.com/in/dr-nafsika-stavridou-61178159/

Τασιούλας Λέανδρος
Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Yale University, USA