Δημιουργία ψηφιακής περιήγησης του Μουσείου Ηρακλειδών στο Θησείο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημιουργία της ψηφιακής περιήγησης του Μουσείου Ηρακλειδών στο Θησείο (Αθήνα) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (https://urc.uowm.gr/, Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας «ΤΗΜΕΝΟΣ») και του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (https://ide.uowm.gr/, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). Το έργο είχε ως σκοπό την ανάδειξη του Μουσείου Ηρακλειδών και των εκθεμάτων του, με ταυτόχρονη αύξηση της ελκυστικότητας του τόσο ψηφιακά όσο και δια ζώσης.

Η ομάδα που απασχολήθηκε με το συγκεκριμμένο project, αποτελείται από τους:  Αλέξανδρο Παπαδάκη (Βιομηχανικό Σχεδιαστή), Αθανάσιο Μανάβη (Βιομηχανικό Σχεδιαστή, www.manavis.eu), Νικόλαο Ευκολίδη (Επίκουρο Καθηγητή, www.efkolidis.eu) και Παναγιώτη Κυράτση (Αναπληρωτή Καθηγητή, www.kyratsis.com). Πολλές ευχαριστίες ανήκουν και στο Διευθυντή Επικοινωνίας και Marketing του Μουσείου Παντελή Μήτσιου για την διορατικότητα και τον επαγγελματισμό του.

Ο σύνδεσμος της ψηφιακής περιήγησης μπορεί να βρεθεί μέσω της ιστοσελίδα του Μουσείου Ηρακλειδών (https://www.herakleidon.org/news/vr2021-tgy3b) ή εναλλακτικά απ’ ευθείας στον σύνδεσμο (https://herakleidon.heptahedron.studio)

Στο επόμενο διάστημα αναμένονται ακόμη περισσότερες και στενότερες συνεργασίες.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English