Φόρτωση Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για 30 Μαρτίου 2023

Εκδηλώσεις Search and Views Navigation

Εκδήλωση Views Navigation

12:00

Ημέρα Πολιτικής Προστασίας – Έδρα Jean Monnet στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

30 Μαρτίου 2023 @ 12:00 - 15:00 EEST
Αμφιθεατρο 1, Καστορια, Πανεπιστημιούπολη Καστοριάς
Καστοριά,
+ Χάρτης Google

Η Έδρα Jean Monnet στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σας προσκαλεί στην διαδικτυακή Ημερίδα Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00. Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει για τις δράσεις και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας σημαντικών περιφερειών της Ελλάδας. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: «Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Αττικής: Έργα, Δράσεις & Πρωτοβουλίες», Δρ Νίκος Πασσάς, Διδάκτωρ Μηχανικής Γεωλογίας, Αν. Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής. «Διαχείριση Κινδύνων και Τεχνολογικά Εργαλεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, Πολιτικός Μηχανικός, Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών στην Περιφέρεια Κρήτης», Ελένη Πλουμίδη, Μηχανολόγος Μηχανικός, Αν. Προϊσταμένη Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρεια Κρήτης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Αμφιθέατρο 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom: https://zoom.us/j/92410878631 (Meeting ID:924 1087 8631)

Μάθετε περισσότερα »

15:00

Πολλαπλασιαστική Δράση “Ελληνική Ημέρα Κριτικής Σκέψης: Από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας”

30 Μαρτίου 2023 @ 15:00 - 20:30 EEST
Μεγ. Αμφιθέατρο Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Πολλαπλασιαστική Δράση #1 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 15.00-20.30 μ.μ.. Μεγ. Αμφιθέατρο Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακηρύξει το 2023, ως έτος δεξιοτήτων. Η ύπαρξη εργατικού δυναμικού με ήπιες δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, αυξάνει την απασχολησιμότητα των αποφοίτων. Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων φέρνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων στο προσκήνιο. Το χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ Πρόγραμμα «Critical Thinking for Successful Jobs-Think4Jobs» στοχεύει στην γεφύρωση του χάσματος των δεξιοτήτων που επιθυμεί η αγορά εργασίας και εκείνων που έχουν οι απόφοιτοι όταν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους δίνοντας έμφαση στην Κριτική Σκέψη. Ακόμη, το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας των Πανεπιστημίων και της Αγοράς Εργασίας για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Κριτικής Σκέψης τα οποία αφορούν την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και φοιτητριών. Η παρούσα δράση απευθύνεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τον φοιτητικό πληθυσμό του, σε στελέχη Α/βαθμιας και Β’/βαθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, εκπαιδευτικούς κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, οι οποίοι/ες διδάσκουν σε τυπικά και μη τυπικά πλαίσια μάθησης, αλλά και ευρύτερα σε μέλη της αγοράς εργασίας της τοπικής κοινωνίας. Σας προσκαλούμε να ενωθείτε με τους συνεργάτες του Προγράμματος Think4Jobs στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και να λάβετε μέρος στη Δράση ώστε να: Μάθετε για τα αποτελέσματα του Προγράμματος Think4Jobs και την προστιθέμενη αξία τους για την Εκπαίδευση της Κριτικής Σκέψης Ανακαλύψετε πώς μπορεί να επιτευχθεί η Συνεργασία Πανεπιστημίου-Επιχειρήσεων Ζήσετε την επίδραση της Κριτικής Σκέψης στην διαχείριση ρεαλιστικών περιστατικών Γίνετε μέλος του δικτύου για την Κριτική Σκέψη στην Ελλάδα Δείτε το πρόγραμμα της Πολλαπλασιαστικής Δράσης εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα εδώ.

Μάθετε περισσότερα »
+ Export Events