Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πολλαπλασιαστική Δράση “Ελληνική Ημέρα Κριτικής Σκέψης: Από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας”

30 Μαρτίου 2023 @ 15:00 - 20:30 EEST

Πολλαπλασιαστική Δράση #1
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 15.00-20.30 μ.μ..
Μεγ. Αμφιθέατρο Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακηρύξει το 2023, ως έτος δεξιοτήτων. Η ύπαρξη εργατικού δυναμικού με ήπιες δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, αυξάνει την απασχολησιμότητα των αποφοίτων. Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων φέρνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων στο προσκήνιο. Το χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ Πρόγραμμα «Critical Thinking for Successful Jobs-Think4Jobs» στοχεύει στην γεφύρωση του χάσματος των δεξιοτήτων που επιθυμεί η αγορά εργασίας και εκείνων που έχουν οι απόφοιτοι όταν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους δίνοντας έμφαση στην Κριτική Σκέψη. Ακόμη, το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας των Πανεπιστημίων και της Αγοράς Εργασίας για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Κριτικής Σκέψης τα οποία αφορούν την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και φοιτητριών.

Η παρούσα δράση απευθύνεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τον φοιτητικό πληθυσμό του, σε στελέχη Α/βαθμιας και Β’/βαθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, εκπαιδευτικούς κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, οι οποίοι/ες διδάσκουν σε τυπικά και μη τυπικά πλαίσια μάθησης, αλλά και ευρύτερα σε μέλη της αγοράς εργασίας της τοπικής κοινωνίας. Σας προσκαλούμε να ενωθείτε με τους συνεργάτες του Προγράμματος Think4Jobs στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και να λάβετε μέρος στη Δράση ώστε να:

  • Μάθετε για τα αποτελέσματα του Προγράμματος Think4Jobs και την προστιθέμενη αξία τους για την Εκπαίδευση της Κριτικής Σκέψης
  • Ανακαλύψετε πώς μπορεί να επιτευχθεί η Συνεργασία Πανεπιστημίου-Επιχειρήσεων
  • Ζήσετε την επίδραση της Κριτικής Σκέψης στην διαχείριση ρεαλιστικών περιστατικών
  • Γίνετε μέλος του δικτύου για την Κριτική Σκέψη στην Ελλάδα

Δείτε το πρόγραμμα της Πολλαπλασιαστικής Δράσης εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Μαρτίου 2023
Ώρα:
15:00 - 20:30 EEST
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μεγ. Αμφιθέατρο Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών