Καλωσόρισμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Αγαπητοί/ές πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες,

με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην οικογένεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σας συγχαίρω για την επιτυχία σας.

Το Πανεπιστήμιό μας είναι ένα νέο και δυναμικό Ίδρυμα που προέκυψε από τη συνέργεια των δύο Ανώτατων Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αποτελείται από 7 Σχολές και 22 Τμήματα με παρουσία στις 5 μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Η φοιτητική του μέριμνα είναι ικανοποιητική, οι υπάρχουσες εκπαιδευτικές του δομές είναι κατά τόπους εξαιρετικές και ένα ευρύ κτιριολογικό πρόγραμμα ανάπτυξης και ενίσχυσης αυτών των δομών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στους χώρους του Πανεπιστημίου θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε γενική παιδεία καθώς και ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποτελέσουν τα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική και επιστημονική σας πορεία. Ευελπιστούμε με το πέρας των σπουδών σας να μεταμορφωθείτε από μαθητές και μαθήτριες σε πτυχιούχους επιστήμονες, ολοκληρωμένες προσωπικότητες, προετοιμασμένες για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο. Προϋπόθεση για την επιτυχία των σπουδών σας είναι η έγκαιρη προσαρμογή σας στην ακαδημαϊκή κουλτούρα και η συνεπής συμμετοχή σας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα φοιτητικά χρόνια είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για συμμετοχή σε δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς καθώς και ενίσχυσης δεσμών με την τοπική κοινωνία. Αδράξτε την ευκαιρία,μετατρέψτε το χρόνο σπουδών σας σε μια δημιουργική και ευχάριστη περίοδο στη ζωή σας. Οι καθηγητές/τριες και το διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας και θα στηρίζουμε τις προσπάθειές σας.

Σας εύχομαι ολόθερμα καλή δύναμη, καλή ακαδημαϊκή πορεία και καλή διαμονή στη Δυτική Μακεδονία!

Θεόδωρος Θεοδουλίδης
Πρύτανης ΠΔΜ
Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών