Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Οι φοιτητές κάνουν συνεντεύξεις και podcast

Δελτία Τύπου

Η Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, καθηγήτρια Ανδρονίκη Καταραχιά, υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Κοζάνης κ Λάζαρο Μαλούτα στο πλαίσιο των διαλέξεων του μαθήματος «Περιβαλλοντικοί θεσμοί και Ευρωπαϊκή Πολιτική» με επιστημονικά υπεύθυνη την Επίκουρη Καθηγήτρια, Πολυτίμη Φαρμάκη, προκειμένου οι φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής να ενημερωθούν για την ένταξη της Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030.

Οι φοιτητές ζήτησαν από τον Δήμαρχο να αναλύσει ποιες τεχνολογίες συμβάλλουν στην κλιματική ουδετερότητα και πώς το cilmateneutral 2030  θα συμβάλει στο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής. Ο Δήμαρχος ανέλυσε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως το 2050 και το πρότζεκτ χρηματοδότησης Ε.Ε. για έξυπνες βιώσιμες μετακινήσεις, εναλλακτικά καύσιμα, καθαρές ενεργειακά περιοχές μέχρι το 2030 στο οποίο συμμετέχει και η πόλη μας. Μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας για τη μεταλιγνίτη εποχή που την καθιστά πρωτοπόρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το  πρώτο στάδιο της υλοποίησης του Έργου “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης έως το 2030” που είναι η εκπόνηση του “Κλιματικού Συμβολαίου” του Δήμου Κοζάνης και οι φοιτητές συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο του Δήμου για το Συμβόλαιο, υλοποιώντας έμπρακτα την αρχή της «συμμετοχής του κοινού» στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής, όπως τη διδάχθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Κοζάνης κ Μαλούτα Λάζαρο που συνέβαλε στην υλοποίηση του κεντρικού οράματος του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας που συνοψίζεται στο τετράπτυχο «γνώση- έρευνα- πράσινη καινοτομία- προσφορά στην κοινωνία»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English