Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η εκδήλωση παρουσίασης του έργου DECISO στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΠΑΚΕΚ Τήμενος οργάνωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αφιερωμένη στο έργο για την κυκλική οικονομία στη Δυτική Μακεδονία DECISO_DEvelopers of CIrcular SOlutions.
Καταγράφηκε η ποιοτική συμμετοχή ειδικών και ενδιαφερόμενων, τόσο στο επιστημονικό πεδίο της κυκλικής οικονομίας, της ενεργειακής αξιοποίησης βιομάζας για χρήση στην τηλεθέρμανση, αλλά και της πολυδιάστατης αξιοποίησης απορριμμάτων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Κυκλικής Οικονομίας στην περιοχή, που αφορούν και στην περιβαλλοντική αειφορία, αλλά και στην ζητούμενη οικονομική ανάκαμψη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων για την παραγωγή βιώσιμης ενέργειας και την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία.
Συνοψίζοντας, η εκδήλωση ήταν μια πραγματική ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων, συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή γνώση με την πρακτική εφαρμογή στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενέργειας.

Ατζέντα Εκδήλωσης:
13.45 – 14.00. Προσέλευση – Εγγραφές
14.00- 14.05. Χαιρετισμοί
14.05- 14.10. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου DECISO για τη Δυτική Μακεδονία, Επίκουρος Καθηγήτρια Δρ. Κρέστου Αθηνά, Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου.
14.10 – 14.20. ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Εξελίξεις σχετικές με το Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας Δυτικής Μακεδονίας, Διευθυντής σχεδιασμού και ανάπτυξης Κ. Τσιόπτσιας Κων/νος, ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.
14.20 – 14.30. “Ενεργειακή Αξιοποίηση βιομάζας και δευτερογενούς καυσίμου στη μονάδα τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου. Ένα επίκαιρο case-study“, Κ. Κυριακόπουλος Κων/νος Διευθυντής της ΔΕΤΕΠΑ και Κ. Γκουβούσης Παναγιώτης, Υπεύθυνος λειτουργίας μονάδων στερεών και υγρών αποβλήτων ΗΛΕΚΤΩΡ.
14.30 – 15.20 Συζήτηση : Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας Δ. Μακεδονίας : Νέα δεδομένα και ευκαιρίες
Πάνελ:
Κων/νος Τσιόπτσιας, ΔΙΑΔΥΜΑ
Παναγιώτης Γκουβούσης, ΗΛΕΚΤΩΡ
Αικατερίνη Λιάκου, ΤΕΕ ΔΜ
Κων/νος Κυριακόπουλος, ΔΕΤΕΠΑ Α.Ε
Δρ. Αθηνά Κρέστου, ΠΔΜ
Συντονιστής συζήτησης: Κ. Κων/νος Καραμάρκος, Σύμβουλος Στρατηγικής
Συντονίστρια της Εκδήλωσης: Δρ. Θεοφανώ Κολλάτου, ΠΔΜ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English