Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η ημερίδα « Ψυχοπαιδαγωγικές μορφές παρέμβασης με την βοήθεια των ζώων στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής» που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά

Ανακοινώσεις

Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η ημερίδα που διοργανώθηκε από το  Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καστοριάς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η εν λόγω ημερίδα με θέμα: «Ψυχαγωγικές μορφές παρέμβασης με την βοήθεια των ζώων στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής» απευθυνόταν σε γονείς, μαθητές, καθηγητές, δασκάλους, φοιτητές αλλά και σε επιστήμονες του τομέα της ειδικής αγωγής.

Βασικοί ομιλητές ήταν οι:

  • Τζιλίνης Αναστάσιος, Διευθυντής Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς
  • Λίγκα Μαρία, Φυσιοθεραπεύτρια και υπεύθυνη του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας στο Νέο Σκοπό Σερρών.
  • Κρυσταλλίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος, υπεύθυνη θεραπευτικού προγράμματος θεραπείας με τη βοήθεια των ζώων “ΠΑΙΖΩ” .
  • Κατσιάνα Αικατερίνη, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  • Ζηλακάκη Παρθένα & Γεωργιάδου Ραφαηλία, τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος Εργοθεραπείας.

Στην εκδήλωση μεταξύ πλήθος κόσμου παρευρέθησαν και οι : ο Βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καστοριάς κ. Χρυσούλα Φιλλίπου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Ευγενία Μαρνέρη, η Προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Καστοριάς κ. Θεοδότα Λούδα, η Προϊσταμένη των Εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Καστοριάς κ. Πελαγία Γαλανού, η Πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ειρήνη Χρηστάκη.

Οι ομιλητές με τις άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Καταδείχθηκε στο μέγιστο βαθμό η τεράστια συμβολή των ζώων στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής κατάστασης των Α.με.Α.

Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English