Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Ανατολικού Σεράγεβο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώσεις

Τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Σεράγεβο υποδέχτηκαν, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης.

Ο Πρύτανης του ΠΔΜ, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης είχε αρχικά σύντομη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Καθηγητή Milan Kulic, στην οποία επιβεβαιώθηκε η δέσμευση των δύο Ιδρυμάτων να προάγουν και να ενισχύσουν την ήδη υφιστάμενη συνεργασία τους. Μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με έμφαση σε δράσεις που αφορούν τις δύο Γεωπονικές Σχολές, στο πλαίσιο του οποίου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι συνδιοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου “AGROSYM 2021” που διοργανώνεται στη Jahorina στη Βοσνία Ερζεγοβίνη στις 7-10 Οκτωβρίου 2021.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας, μεταξύ των Αντιπρυτάνεων του ΠΔΜ Καθηγητή Νικόλαου Σαριαννίδη, Καθηγητή Στέργιου Μαρόπουλου και της Καθηγήτριας Άννας Σπύρτου και των ομολόγων τους, κατά την οποία συζητήθηκαν και εντοπίστηκαν τομείς για διευρυμένες συνεργασίες σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Κοσμήτορες της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Καθηγήτρια Αικατερίνη Μέλφου και της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Καθηγήτρια Ανδρονίκη Καταραχιά, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Καθηγητής Γεώργιος Νενές και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Καθηγητής Φωκίων Παπαθανασίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα προηγούμενης επίσκεψης στο ΠΔΜ της Πρέσβεως της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, κας. Milica Ristovic Krstic καθώς και αντίστοιχων συναντήσεων με το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Σαράγεβο, του Πρέσβη της Ελλάδας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη κου. Δημητρίου Παπανδρέου.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English