Διεξαγωγή 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας την Κυριακή 12 Μαρτίου στην Κοζάνη

Ανακοινώσεις

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία WRO Hellas και το 4 ο ΓΕΛ Κοζάνης, διοργανώνουν τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής μαθητών Δημοτικών σχολείων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Με το διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, και με την ενασχόλησή τους να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες.

Στο φετινό διαγωνισμό θα συμμετέχουν 15 ομάδες μαθητών Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν, θα λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης (επί της οδού Ευτέρπης και Μουσών).

Το πρόγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι:
10:00 – 10:30: Εγγραφή ομάδων
10:30 – 13:30: Έναρξη διαγωνισμού – Αξιολόγηση κατασκευών
13:30 – 14:30: Χαιρετισμοί – Απονομή βραβείων- Παρουσίαση έργων στο κοινό.

Παράλληλα με το διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί έκθεση- παρουσίαση έργων των παρακάτω ομάδων ρομποτικής:

  • 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης – 1 ου ΕΠΑΛ, 2 ου ΕΠΑΛ & 4 ου Εσπερινού ΕΠΑΛ
  • Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας
  • 4ου ΓΕΛ Κοζάνης
  • ΕΠΑΛ Αμυνταίου
  • Ομάδας Ρομποτικής HYPERION του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Χορηγός: Δήμος Κοζάνης

Πληροφορίες στη ηλεκτρονική διεύθυνση http://edurobot.uowm.gr

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English