Διαδικτυακό Εργαστήριο Ψηφιακής Εξιστόρησης

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν, στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων και εργαστηρίων “Share Your Knowledge”, το διαδικτυακό βιωματικό Εργαστήριο Ψηφιακής Εξιστόρησης (Digital Storytelling Workshop) με θέμα: “Πώς έμαθα να αγαπώ την καραντίνα και άλλες αληθινές ιστορίες”.

?Για να παρακολουθήσετε το workshop απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο:

https://zoom.us/meeting/register/tJEpfu-urTIrE9IJ2XOlszYQeMpLZjb8DnaV
[1]

Μετά την εγγραφή, θα λάβετε email επιβεβαίωσης που θα περιέχει τις πληροφορίες για να το παρακολουθήσετε.

?Το εργαστήριο προσφέρεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς μας φοιτητές από τον Δρ. Γιώργο Μεταξιώτη.

?Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ψηφιακών ιστοριών που αφηγούνται μια προσωπική ή βιωματική ιστορία με απώτερο στόχο τη δημιουργία ολιγόλεπτης ταινίας που θα συνδυάζει φωτογραφίες, εικόνες, ήχους, μουσική και κείμενο.

?Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις. Κατά την πρώτη συνάντηση, το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 5 μ.μ., θα γίνει μια εισαγωγή στις ψηφιακές  ιστορίες, θα παρουσιαστεί η δομή του εργαστηρίου και θα δοθούν οδηγίες και προδιαγραφές για την παρακολούθησή του.

?Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις
παρακολούθησης.

ℹ️ Ο Γιώργος Μεταξιώτης διδάσκει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων στην Καστοριά, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά
και Διδάκτωρ του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Στις σπουδές του εξειδικεύτηκε στη
σημειωτική της φωτογραφίας, τη ψηφιακή αφήγηση και τα νέα μέσα επικοινωνίας. Εκτός των βασικών του σπουδών, έχει επιμορφωθεί στα πεδία του κινηματογράφου και της
θεατροπαιδαγωγικής, με σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και την Αγγλία.
Οι επαγγελματικές, διδακτικές και ερευνητικές του δραστηριότητες εκτείνονται σε ένα μεγάλο εύρος
πολυμεσικών εφαρμογών επικοινωνίας.
Συνεργάζεται επί σειρά ετών με πανεπιστημιακά ιδρύματα για την έρευνα και παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, πολυμέσων και διαδραστικών εφαρμογών.
Έχει δεκαπενταετή επαγγελματική εμπειρία στη σκηνοθεσία βίντεο, το μοντάζ, την εικονοληψία και το θέατρο.
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εργαστήρια ψηφιακής αφήγησης σε οργανισμούς, δήμους, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, με στόχο την ανάπτυξη νέων εργαλείων δημοσιογραφικής έρευνας, επικοινωνίας και εκπαίδευσης.
___ ___

“Share Your Knowledge – Μοιράσου τη γνώση σου”:
Ένας κύκλος σεμιναρίων και workshop που διοργανώνει το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας και Ομάδα Επικοινωνίας με στόχο να φέρουμε κοντά μας επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς του χώρου μας για να
μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις τους.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English