Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

1o Συνέδριο, με τίτλο:“ Καινοτομία και κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα – Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου”

24 Φεβρουαρίου @ 10:00 - 19:00 EET

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο, με τίτλο “Καινοτομία και κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα – Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2024, στο αμφιθέατρο του Κτηρίου Διοίκησης, στην Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση της κοινωνικής συνοχής μέσα από δράσεις καινοτομίας και κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας. Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα πεδίο με ευρεία ακαδημαϊκή, φιλοσοφική, πολιτική, κοινωνιολογική και οικονομική έρευνα, αλλά και μια καθημερινή πρακτική των σύγχρονων κοινωνιών. Τα κοινωνικά εγχειρήματα συμβάλουν αποτελεσματικά στην τοπική ανάπτυξη, στην οικονομική ευρωστία της χώρας, στην εργασιακή επανένταξη και στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών. Με την πραγματοποίηση του συνεδρίου εξασφαλίζεται, η αναλυτική ενημέρωση των πολιτών για τον σημαντικό αυτό άξονα της οικονομίας και την ευαισθητοποίηση τους ώστε να συμμετέχουν στην ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ επιτυγχάνεται η συνεργασία της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΔΜ  με τους
θεσμούς της πολιτείας, Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την συνέχιση των προσπαθειών προς την κατεύθυνση αυτή.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Φεβρουαρίου
Ώρα:
10:00 - 19:00 EET
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Αμφιθέατρο Διοικητηρίου ΖΕΠ
Νέα Πανεπιστημιούπολη, ΖΕΠ Κοζάνης Κοζάνη 50100