Διαδικτυακή ημερίδα ολοκλήρωσης πιλοτικού επιμορφωτικού προγράμματος «Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα» του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τη χρηματοδότηση του Ο.Α.Ε.Δ.

Συνέδρια/Εκδηλώσεις

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα/workshop για την ολοκλήρωση του πιλοτικού επιμορφωτικού προγράμματος «Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα» που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), με Επιστημονικά/Ακαδημαϊκά Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του ΠΔΜ κ. Φωτιάδη Δημήτρη.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ.  παρακολούθησαν απασχολούμενοι και άνεργοι από όλη την Ελλάδα. Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης προσέφερε τη δυνατότητα σε έναν επιπλέον αριθμό ανέργων να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εντελώς δωρεάν, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την έμπρακτη στήριξή του στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες της χώρας.

Την εκδήλωση, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στο κανάλι Youtube του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. https://www.youtube.com/watch?v=Cqs1pEfKygU, χαιρέτησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης αλλά και Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Γιώργος Ιορδανίδης. Όλοι τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και για την θετική αξιολόγησή του από τους 100 και πλέον επιμορφούμενους.

Τον χαιρετισμό της εκδήλωσης ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επιμορφούμενων σχετικά με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του προγράμματος, την επίτευξη των προσδοκούμενων στόχων και τις γενικότερες εντυπώσεις τους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με σειρά παρουσιάσεων από ιδιωτικούς φορείς/παρόχους σύγχρονων και καινοτόμων λύσεων στον αγροτικό τομέα. Οι ομιλητές ανέλυσαν τις εμπορικές προτάσεις και τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία στον Έλληνα αγρότη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα των καλλιεργειών, η ποιότητα  των προϊόντων, ο περιορισμός των δαπανών και η προστασία του περιβάλλοντος.

Οι εταιρείες/επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην ημερίδα ήταν οι εξής:

  • Ionos Smart Farming Solutions
  • Gaia Robotics
  • Agenso
  • GeoSense
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Nubigroup Geoservices & Research
  • AgroApps

Την άνοιξη του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει ο 2ος κύκλος του προγράμματος ο οποίος απευθύνεται σε απόφοιτους γεωπονικής κατεύθυνσης, γνώστες πληροφορικής και αυτοματισμών, απασχολούμενους στον αγροτικό τομέα αλλά και σε νέους που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην εκσυγχρονισμένη αγροτική παραγωγή. Ο 2ος κύκλος τους προγράμματος θα υλοποιηθεί με αυτοχρηματοδότηση του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English