2ος Διακρατικός Μαθητικός Διαγωνισμός Παραγωγής Δοκιμίου

Συνέδρια/Εκδηλώσεις

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας (Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας ΤΗΜΕΝΟΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Istituto Ellenico di Cultura και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης του Γιοχάνεσμπουργκ διοργανώνουν τον δεύτερο διακρατικό Διαγωνισμό συγγραφής Δοκιμίου με θέμα την ΕΙΡΗΝΗ: «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη…Τ’ όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη…Τα λόγια της αγάπης κάτω απ’ τα δέντρα είναι η ειρήνη (Γιάννης Ρίτσος)» από 31 Οκτωβρίου έως 22 Δεκεμβρίου.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι τα συντονιστικά Γραφεία Εκπαίδευσης των Βρυξελλών, του Μονάχου, της Κορυτσάς, του Καΐρου και της Κωνσταντινούπολης, καθώς και το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες Ε΄ και Στ΄ τάξεως Δημοτικού, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεως Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου της  Δυτικής Μακεδονίας καθώς και μαθητές/τριες που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης των Συντονιστικών Γραφείων που συμμετέχουν.

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εκτός διδακτικών ωρών και όλα τα παραγόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, ανέκδοτα και αδημοσίευτα.

Η αποστολή των κειμένων, αφού διαμορφωθούν σε μορφή PDF, θα γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: igl@uowm.gr  για τους μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας.

Με το πέρας της διαδικασίας θα απονεμηθούν βραβεία στους τρεις πρώτους διακριθέντες  κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας και 10 τιμητικοί έπαινοι, ανά περιοχή.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στον παρακάτω ιστότοπο:

https://urc.uowm.gr/2os-diakratikos-mathitikos-diagonismos-paragogis-dokimiou/

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English