Ανακοίνωση προς τους/τις φοιτητές/τριες των Τμημάτων Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών για την υποβολή αιτήσεων διαμονής στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Στέγαση

Οι φοιτητές/τριες των Τμημάτων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών που ενδιαφέρονται, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, για διαμονή στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου που βρίσκεται επί της οδού Τέρμα Κων/νου Ταλιαδούρη στα Γρεβενά, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση: https://forms.uowm.gr  (Αιτήσεις Φοιτητών).

από την  Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021   έως και τη Δευτέρα  29 Νοεμβρίου 2021. 

Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και η σχετική αίτηση, υποβάλλονται από φέτος μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς). Απαιτείται η επισύναψη των δικαιολογητικών σε ψηφιακή μορφή (αρχείο pdf)  στην ηλεκτρονική εφαρμογή για την αίτηση.  Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών δεν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας ή τροποποίησης της αίτησης και των επισυναπτόμενων αρχείων.

Η αξιολόγηση της κάθε αίτησης, θα γίνει σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα αρχεία και μόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της αίτησης ανήκει εξολοκλήρου στον αιτούντα και καμία παρέμβαση στην αίτηση δεν γίνεται από το αρμόδιο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο).
  2. Αντίγραφο Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το φορολογικό έτος 2020 της αρμόδιας Δ.Ο.Υ..
    Οι φοιτητές που έχουν ατομικό εισόδημα θα πρέπει να προσκομίσουν και το δικό τους εκκαθαριστικό σημείωμα, παράλληλα με το οικογενειακό.
  3. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Εισοδήματος Φορολογικού Έτους 2020 (Έντυπο Ε1) των γονέων ή και του ιδίου εφόσον υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση και ο ίδιος.
    **Στις περιπτώσεις όπου οι ενδιαφερόμενοι και οι γονείς τους δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος, θα πρέπει αυτό να βεβαιώνεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 που να αναφέρει:
    α) τον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονέων
    β) τη μη κατοχή ιδιόκτητης ή μισθωμένης κατοικίας στην περιοχή των Δήμων Φλώρινας ή Κοζάνης ή Γρεβενών (αναλόγως της Σχολής που φοιτά ο/η ενδιαφερόμενος/η φοιτητής/τρια)
    γ) ότι όλα τα στοιχεία που σας προσκομίζονται είναι αληθή.

           Επιπρόσθετα απαιτούνται κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση σπουδών αδερφού/ής, ενεργού φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του Ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
  2. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του/της φοιτητή/τριας σε ισχύ.
  3. Βεβαίωση ανεργίας, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο ίδιος/η ίδια, οι γονείς του ή ο/η σύζυγός του.
  4. Βεβαίωση αδερφού που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και δεν μισθοδοτείται.
  5. Αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, σε περίπτωση που η οικογένεια καταβάλλει ενοίκιο για κύρια κατοικία.
  6. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο είναι σε ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης.
    Αν το Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής δεν διασαφηνίζει τα κινητικά προβλήματα, αλλά μόνο αναπηρία άνω του 67%, τότε συμπληρωματικά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, με υπογραφή και σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής Ε.Σ.Υ. ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα, που θα βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη αναπηρία που πιστοποιείται από την υγειονομική Επιτροπή προκαλεί ή συνδέεται με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
  7. Ληξιαρχική πράξη θανάτου, σε περίπτωση που ένας ή και οι δύο γονείς έχουν αποβιώσει.
  8. Διαζευκτήριο (με απόφαση επιμέλειας), όταν οι γονείς είναι διαζευγμένοι.Πληγέντες από φυσ
  9. ικές καταστροφές, όσοι αιτούντες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές αποδεικνύεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-ΦΕΚ και θα πρέπει να προσκομιστεί πρόσφατη βεβαίωση από τον αντίστοιχο δήμο από την οποία θα προκύπτει ότι η οικογένεια ανήκει στους πληγέντες φυσικών καταστροφών.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων, που υπολογίζονται ως μέλη της οικογένειας, από κάθε πηγή. (Το συνολικό εισόδημα που αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου ως «εισόδημα επιβολής εισφοράς»).  Υπόδειγμα Εφορίας

Επισημαίνεται ότι:

Η  ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων μετά την λήξη της παραπάνω προθεσμίας (29-11-2021), δεν θα είναι πλέον δυνατή.

Προσοχή:

  • Μην ξεκινήσετε την αίτησή σας εάν δεν έχετε διαθέσιμα όλα τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή pdf.
  • Συμπληρώστε την αίτησή σας προσεκτικά διότι αφού ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική αίτηση δεν μπορεί να τροποποιηθεί κανένα στοιχείο της.
  • Δε θα ειδοποιηθεί κανένας φοιτητής/τρια για λάθος έντυπα.

Η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τις αιτήσεις θα δίδεται αποκλειστικά στον αιτούντα φοιτητή/τρια. Η ηλεκτρονική επικοινωνία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ακαδημαϊκής ηλεκτρονικής διεύθυνσης (ιδρυματικό email φοιτητών).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους  για τη Φοιτητική Μέριμνα υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα παρακάτω τηλέφωνα ή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails):

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
6ο χλμ. Παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών Κοζάνης
Τ.Κ. 51100
Δήμζα Χρυσούλα, Νικολάου Δημήτριο, Κωδωνά Αλέξανδρο
Τηλ: 24620-61604 – 61605 – 61607- 61614 – 61610- 87013
email : merimna-gre@uowm.gr, cdimza@uowm.gr, dnikolaou@uowm.gr, a.kodonas@uowm.gr

O Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Φοιτητικής Μέριμνας
Σπύρος Σιδέρης

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English