Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας φιλοξένησε τον τοπικό διαγωνισμό Hult Prize OnCampus για το 2024

Δελτία Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας φιλοξένησε με υπερηφάνεια τον τοπικό διαγωνισμό Hult Prize OnCampus για το 2024. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Μονάδας Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. Έξι ομάδες φοιτητών παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους πάνω στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε τέσσερις έμπειρους κριτές από τον χώρο της επιχειρηματικότητας και του management, διεκδικώντας την πρόκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Το Hult Prize Foundation είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την ενδυνάμωση της νεολαίας για τον 21ο αιώνα. Το Hult Prize έχει προσφέρει προγράμματα, εκδηλώσεις και εκπαίδευση με επίκεντρο τον αντίκτυπο σε πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές παγκοσμίως από 120+ χώρες, δημιουργώντας ένα μονοπάτι για τους νέους παντού, ώστε να αναλάβουν δράση για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Κάθε χρόνο, συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές πανεπιστημίων από δεκάδες χώρες και από την ίδρυσή του, οι συμμετέχοντες έχουν εκπροσωπήσει 5.000+ ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με ένα παγκόσμιο βραβείο για νεοφυείς επιχειρήσεις ύψους 1.000.000 δολαρίων ως βασική δραστηριότητα, το Hult Prize έχει φέρει προγράμματα εστιασμένα στον αντίκτυπο, όλα ξεκινώντας από το εμβληματικό OnCampus Program. Οι εκδηλώσεις OnCampus επιτρέπουν σε περισσότερους φοιτητές να διαγωνιστούν σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε περισσότερες ιδέες και τελικά σε περισσότερες κοινωνικές επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο σύνθετα παγκόσμια ζητήματα.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας φιλοξένησε την τοπική του έκδοση για τους φοιτητές του για να αντιμετωπίσουν τη φετινή πρόκληση με τίτλο “UNLIMITED!”. Με άλλα λόγια οι φοιτητές κλήθηκαν να υποβάλλουν οποιαδήποτε ιδέα για μια κοινωνική επιχείρηση που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, συμβαδίζοντας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

Οι νικητές αυτής της εκδήλωσης OnCampus προκρίνονται αυτόματα για να διαγωνιστούν στις Hult Prize Summits και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για το μοναδικό στο είδος του βραβείο σε κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 1 εκατ. δολαρίων για να αλλάξουν τον κόσμο.  Την πρώτη θέση έλαβε η ομάδα Adamant με τους φοιτητές Μάριο Ζιώκο, Φίλιππο Ξαγοράρη, Ιωάννη Κετρόι και Σπύρο Χειρδάρη που φιλοδοξεί να μετατρέψει τη βιομηχανική ρύπανση σε υψηλής ποιότητας διαμάντια και γραφίτη χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία δέσμευσης και ανακύκλωσης του άνθρακα, ενσαρκώνοντας την καινοτομία στα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας.

Το έμπειρο πάνελ των κριτών αποτέλεσαν η κ. Λιάνα Παπατέρπου από την ΑΝΚΟ, η κ. Άσπα Παπαδημητρίου από την Keyvoto, ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας από το ΚΕΜΕΛ και ο κ. Γεώργιος Κόκκας από το ACT. Επιπλέον, μέντορες των ομάδων σε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας του ήταν η Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΔΜ κ. Ελπίδα Σαμαρά και ο μετα-διδακτορικός ερευνητής του ΠΔΜ κ. Παύλος Κιλίντζης. Τη διοργάνωση του διαγωνισμού ανέλαβαν εξ ολοκλήρου εθελοντές φοιτητές του ΠΔΜ.

Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση αυτή και για το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε και να επικοινωνήσετε:
hultprize@g.uowm.gr
https://linktr.ee/hultprizeuowm

 

Με εκτίμηση,
Παρασκευή Κωστή
Campus Director Hult Prize UoWM

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English