Συνάντηση εργασίας στο Μονπελιέ της Γαλλίας, στο πλαίσιο του έργου “Be the change : Innovative Higher Education for Environmental Sustainability”

Δελτία Τύπου

Συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο του έργου “Be The Change: Innovative Higher Education for Environmental Sustainability” (Erasmus+ KA2), πραγματοποιήθηκε στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας,  κ. Βαγγέλης Σαπρίκης.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για την κλιματική αλλαγή, απευθυνόμενο στους φοιτητές, δεδομένης της έλλειψης προγραμμάτων στη συγκεκριμένη θεματική στο πλαίσιο της επίσημης εκπαίδευσης. Σε αυτό, συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια του Halmstad (Σουηδία), Central Lancashire (Κύπρος), Montpellier (Γαλλία), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ο οργανισμός Citizens in Power (Κύπρος).

Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι στόχοι του έργου είναι:

  • Η αξιοποίηση της εκπαίδευσης με τη χρήση βίντεο, προερχόμενα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την κλιματική αλλαγή.
  • Η αυτοματοποιημένη και δομημένη ανάλυση, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, τόσο του περιεχομένου όσο και των αλληλεπιδράσεων των χρηστών, προκειμένου να εντοπιστούν τα στοιχεία που καθιστούν ένα βίντεο ελκυστικό και επιδραστικό.
  • Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Η προώθηση της μάθησης σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της, καθώς επίσης και η προσπάθεια για περισσότερη φιλική συμπεριφορά και θετικότερης στάσης και πεποιθήσεων απέναντι στο περιβάλλον.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του 1ου έτους του έργου, αποσκοπώντας στην ανταλλαγή απόψεων και τον καθορισμό των απαιτούμενων διαδικασιών για την ολοκλήρωσή του, τον Οκτώβριο του 2024.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English