Επίσκεψη ενδυνάμωσης της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Beijing University of Chemical Technology

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη με ατζέντα πολλών και σημαντικών θεμάτων πραγματοποίησε  αντιπροσωπεία του Beijing University of Chemical Technology (BUCT) από την  Κίνα στη Νέα Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στην Κοζάνη.

Ο Αντιπρόεδρος του BUCT Prof. WANG Feng συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη του Ιδρύματος  συναντήθηκε με τον Πρύτανη, Καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη, την Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων Εξωστρέφειας και Ολισθικής Μέριμνας Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, την Καθηγήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Μαρία Γούλα και τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Νικόλαο Χαρισίου, με σκοπό να τεθούν οι βάσεις για την επέκταση των υφιστάμενων συνεργασιών. Στη διάρκεια της επίσκεψης, υπεγράφη η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και η διεύρυνσή του με σειρά νεών κοινών δράσεων, όπως αυτό άλλωστε είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Θεοδουλίδη το Δεκέμβριο στο Πεκίνο, όπου συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Διεθνές Φόρουμ για την Ακαδημαϊκή και Βιομηχανική Συνεργασία, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Ένας Δρόμος- Μία Ζώνη».

Τα δύο Πανεπιστήμια συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις ενέργειές τους για τη διαμόρφωση κοινού αγγλόφωνου προγράμματος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών καθώς και για τη διοργάνωση θερινού σχολείου στη Δυτική Μακεδονία για φοιτητές της Κίνας. Παράλληλα, εκφράστηκε η πρόθεση των δύο Ιδρυμάτων να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς συνεργασίας τους μέσω της ίδρυσης κοινού ερευνητικού κέντρου  στην Κοζάνη, το οποίο και θα ενισχύσει τη δυναμική των συμπράξεων των δύο Ιδρυμάτων. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ερευνητικές ομάδες του BUCT και του ΠΔΜ συνεργάζονται σε ερευνητικά προγράμματα με σημαντικά αποτελέσματα και σχεδιάζουν την υποβολή νέων κοινών ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης εθνικής εμβέλειας «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας», του Erasmus+ αλλά και  του προγράμματος-πλαισίου της ΕΕ,   Horizon Europe,  για την έρευνα και την καινοτομία την περίοδο 2021-2027.

 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English