Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον»

Δελτία Τύπου

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες», σε συνεργασία με το Δια βίου Πρόγραμμα «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» και με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν διαδικτυακό Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή με θέμα:

«ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», στις 2-4 Ιουλίου 2021.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Το Συνέδριο εστιάζει σε εφαρμογές της γλωσσικής έρευνας στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και σε ζητήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης στον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό. Ένας άλλος σημαντικός άξονας αφορά σε εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, μετανάστευση και ελληνική διασπορά και στη γλωσσική εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 13 καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι προσκεκλημένοι ομιλητές. 115 εισηγήσεις γίνονται από ακαδημαϊκούς, ερευνητές, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, στελέχη ομογενειακών φορέων.

Για εγγραφή στο Συνέδριο και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο του Συνεδρίου στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://languageconference.web.uowm.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English