Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας

27 Ιανουαρίου - 28 Ιανουαρίου

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας, του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας “ΤΗΜΕΝΟΣ”, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), το Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών  της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University, Σίδνεϋ, Αυστραλίας συνδιοργανώνουν το 2ο  Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: “Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας“. Η Διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2024,στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελληνική Γλώσσα.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς, υποψηφίους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές με γνωστικό́ αντικείμενο συναφές με το θέμα της Διημερίδας, αποφοίτους Παιδαγωγικών Τμημάτων και Ελληνικής Φιλολογίας και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με ζητήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως Γ2/ΞΓ. Επίσης, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική́ γλώσσα ως Γ2/ΞΓ στο εξωτερικό́, σε σχολεία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική́ γλώσσα σε μαθητές από άλλα πολιτισμικά́ περιβάλλοντα (με μεταναστευτικό́ και προσφυγικό́ υπόβαθρο) στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες (για τις ημερομηνίες υποβολής περιλήψεων και τις θεματικές ενότητες) θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διημερίδας: https://languageconference.web.uowm.gr

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να  παρακολουθήσουν το Διαδικτυακό Συνέδριο
μέσω της πλατφόρμας Zoom:
◼Αίθουσα 1:
ZOOM URL: https://lnkd.in/dsAWfDa9
ZOOM ID: 928 1255 9408
◼Αίθουσα 2:
ZOOM URL: https://lnkd.in/dZ6TPBvQ
ZOOM ID: 995 8614 9498

Το Συνέδριο, θα αναμεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο YouTube:
https://lnkd.in/dzzJ82kU

και στον Δίαυλο, στη σελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
https://lnkd.in/dUrby-3

Λεπτομέρειες

Αρχή:
27 Ιανουαρίου
Τέλος:
28 Ιανουαρίου
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μέσω διαδικτύου