Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην αξιολόγηση και την εκπαίδευση ατόμων με ή χωρίς νοητικές διαταραχές»

13 Δεκεμβρίου 2023 @ 12:00 - 17:00 EET

Tο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΠΔΜ, το Εργαστήριο Γνωσιακής Επιστήμης της ΣΚΑΕΠ, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας) διοργανώνουμε επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην αξιολόγηση και την εκπαίδευση ατόμων με ή χωρίς νοητικές διαταραχές».

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων γύρω από την ολοένα αυξανόμενη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στους κλάδους της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας με έμφαση στην καλλιέργεια της γνώσης, την αξιολόγηση της νοητικής λειτουργίας, καθώς και την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης. Προσκεκλημένοι/ες επιστήμονες/ισσες από τους χώρους της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας θα παρουσιάσουν αποτελέσματα από τις έρευνές τους με καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, όπως ηλεκτρονικές δοκιμασίες, εκπαιδευτικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, ψηφιακή αφήγηση και ρομπότ. Ένα σημαντικό μέρος των ομιλιών θα εστιάσει στην αξιοποίηση των τεχνολογιών για την ανάπτυξη ακαδημαϊκών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων ατόμων με αναπηρίες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση με ρομπότ από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας και τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00-17:00 διά ζώσης στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Φλώρινα.

Επισυνάπτονται η Αφίσα και το Πρόγραμμα της Ημερίδας. Για την παρακολούθηση της Ημερίδας και τη λήψη Βεβαίωσης παρακολούθησης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να εγγραφούν στη Φόρμα που διατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/CJ3ZtBXTYyytkJed9

Η Ημερίδα απευθύνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, στους/στις φοιτητές/τριες του Τμήματος Ψυχολογίας και των Παιδαγωγικών Τμημάτων και στο ευρύ κοινό.

Θα είναι χαρά μας η συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση,
Η διοργανώτρια της Ημερίδας
Αμαρυλλίς-Χρυσή Μαλεγιαννάκη
Επικ. Καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας
Τμήμα Ψυχολογίας Π.Δ.Μ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα:
12:00 - 17:00 EET
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μεγ. Αμφιθέατρο Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English