Πρόσκληση και Αναλυτική Ατζέντα του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου και Έκθεσης για τη Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια

Συνέδρια/Εκδηλώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης συνέδριο και έκθεση με θέμα «Η Μετάβαση των Βαλκανίων στη Καθαρή Ενέργεια».

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Κοζάνης και το Cluster Βιο-οικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC).

Το Συνέδριο για τη Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια είναι ένα τετραήμερο διεθνές συνέδριο, που θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων στον τομέα της Καθαρής Ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και βιομηχανίες, οι έξυπνες πόλεις, η κυκλική οικονομία, η ηλεκτροκίνηση και όλες οι νέες τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν την περιοχή των Βαλκανίων σε μία επιτυχή ενεργειακή μετάβαση προς μία οικονομία χαμηλού/μηδενικού άνθρακα.

Παράλληλα με το Συνέδριο, θα λάβει χώρα τετραήμερη έκθεση (19-22 Σεπτεμβρίου) όπου θα παρουσιαστούν νέες τεχνολογικές λύσεις που θα καταστήσουν τα Βαλκάνια πιο καθαρά και πιο πράσινα.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη διοργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου και συμμετέχει επίσης στην έκθεση με περίπτερο, οπού μεταξύ άλλων θα εκθέσουν τα επιτεύγματα τους οι φοιτητικές ομάδες Tyφοοn, Hyperion Robotics και UOWM Racing.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English