Performance now v.6: Επιτελεστικές μεθοδολογίες και αστικό τοπίο

Συνέδρια/Εκδηλώσεις

12-14 Απριλίου 2019, Φλώρινα.
https://performancenow6.wixsite.com/now6

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστήριο της Performance Art/ Επιτελεστικές καλλιτεχνικές δράσεις σας προσκαλούν στο συμπόσιο «Επιτελεστικές μεθοδολογίες και αστικό τοπίο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στις 14.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, στη Φλώρινα.

Η πόλη ως τοπίο επιτελεστικών γεγονότων θα διερευνηθεί μέσα από τις εισηγήσεις των καλλιτεχνών και θεωρητικών Πάνου Κούρου, Ευαγγελίας Μπασδέκη, Μάριου Χατζηπροκοπίου, Βασίλη Ψαρρά, Φωτεινής Καλλέ και Αγγελικής Αυγητίδου. Στο συμπόσιο θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θεωρητικές προσεγγίσεις και ερμηνείες των επιτελεστικών γεγονότων ως εργαλείων για μία νέα εμπειρία της πόλης και ως μεθόδων παρέμβασης στην αστική πραγματικότητα.

To «Performance now v.6: Επιτελεστικές μεθοδολογίες και αστικό τοπίο» πραγματοποιείται στο διάστημα 12-14 Απριλίου 2019 στη Φλώρινα και συμπεριλαμβάνει, εκτός από το συμπόσιο, τα εργαστήρια _local και μ- plus.

Το εργαστήριο μ- plus αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία του Εργαστηρίου Performance Art/ Επιτελεστικές καλλιτεχνικές δράσεις και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας πάνω σε κοινό project, το οποίο θα εστιάσει στις μεθοδολογίες ανάπτυξης καλλιτεχνικού και σχεδιαστικού έργου.
Υπεύθυνοι: Αγγελική Αυγητίδου, Αθανάσιος Μαναβής.

Στο εργαστήριο _local άνθρωποι του πολιτισμού από την πόλη της Φλώρινας οδηγούν τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και θεωρητικούς του συμποσίου σε διαδρομές συγκεκριμένης θεματικής στην πόλη. Ο εργαστηριακός χαρακτήρας αυτής της διαδρομής φιλοδοξεί ν’ ανοίξει ή να συνεχίσει συζητήσεις πάνω στη διαδικασία και τη μεθοδολογία ανάπτυξης καλλιτεχνικού έργου μέσω της περιπατητικής τέχνης. Γενικός συντονισμός: Αγγελική Αυγητίδου. Εργαστήρια: Θωμάς Ζωγράφος «Η Φλώρινα του εμφυλίου», Γιώργος Αντωνιάδης «Η Φλώρινα του Αγγελόπουλου», Έλπη Ναούμ «Τα αόρατα μνημεία», Φίλιππος Καλαμάρας «Η λογοκριμένη Φλώρινα», Αγγελική Αυγητίδου «Προσωρινοί τόποι».

Οργανωτική επιτροπή
Δρ. Αγγελική Αυγητίδου
Επιστημονική υπεύθυνη Performance now.
Εικαστικός, Επικ. Καθηγήτρια, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Αθανάσιος Μανάβης
Βιομηχανικός Σχεδιαστής, Υποψήφιος διδάκτωρ Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Μαρία Σιδέρη
Performer, Υποψήφια διδάκτωρ Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Σήμα και αφίσα: Αννίτα Κουτσονάνου.

Με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας.
Με την υποστήριξη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English