Ανακοίνωση προς τους/τις πρωτοετείς φοιτητές/τριες των Τμημάτων των Σχολών Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Γεωπονικών Επιστημών για την υποβολή αιτήσεων διαμονής στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Στέγαση

Οι πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που  ενδιαφέρονται για διαμονή    στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου που βρίσκονται στην Εστία της Ευξείνου Λέσχης και στην Εστία της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στη Φλώρινα, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, καλούνται να υποβάλλουν  ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση: https://applications.uowm.gr

από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020   έως και την Τετάρτη  21 Οκτωβρίου 2020.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή γίνεται με χρήση του ιδρυματικού τους λογαριασμού (ακαδημαϊκή ταυτότητα-πάσο) γι’ αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στο Τμήμα εισαγωγής και να έχουν αποκτήσει τον ιδρυματικό λογαριασμό και τους κωδικούς πρόσβασης.

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται  μόνον ηλεκτρονικά και απαιτείται η επισύναψη των δικαιολογητικών σε ψηφιακή μορφή (αρχείο pdf). Στη συνέχεια οι φοιτητές/τριες έχουν την υποχρέωση, προς αποφυγήν και περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού (Covid-19), να αποστείλουν  την ηλεκτρονική αίτηση (εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη) μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μόνον ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορά (courier), στον αρμόδιο για τη Φοιτητική Μέριμνα υπάλληλο  του Ιδρύματος, κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, με καταληκτική ημερομηνία αποστολής (σφραγίδα ταχυδρομείου ή ταχυμεταφοράς) την 26η/10/2020, στις διευθύνσεις:

Για τα Τμήματα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών:

α) Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
β) Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και
γ) Τμήμα Ψυχολογίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
3ο χλμ Φλώρινας-Νίκης
Τ.Κ. 53100 – Φλώρινα
Υπόψη: Σαχινίδη Βασίλη
Τηλ.:23850-55001
Email: vsachinidis@uowm.gr

Για το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στη Φλώρινα:

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τέρμα Κοντοπούλου
Φλώρινα, Τ.Κ. 53100
Υπόψη: Μελίδου Πελαγία
Τηλ.:23850-54667
Email: pmelidou@uowm.gr

Tα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Αντίγραφο ηλεκτρονικής αίτησης υπογεγραμμένο από τον/την φοιτητή/τρια.
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο).
  3. Αντίγραφο Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το φορολογικό έτος 2019 της αρμόδιας Δ.Ο.Υ..
    Οι φοιτητές που έχουν ατομικό εισόδημα θα πρέπει να προσκομίσουν και το δικό τους εκκαθαριστικό σημείωμα, παράλληλα με το οικογενειακό.
  1. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Εισοδήματος Φορολογικού Έτους 2019 (Έντυπο Ε1) των γονέων ή και του ιδίου εφόσον υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση και ο ίδιος.
    **Στις περιπτώσεις όπου οι ενδιαφερόμενοι και οι γονείς τους δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος, θα πρέπει αυτό να βεβαιώνεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
  1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο.
  2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 που να αναφέρει:
    α) τον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονέων
    β) τη μη κατοχή ιδιόκτητης ή μισθωμένης κατοικίας στην περιοχή των Δήμων Φλώρινας ή Κοζάνης ή Γρεβενών (αναλόγως της Σχολής που φοιτά ο/η ενδιαφερόμενος/η φοιτητής/τρια)
    γ) ότι όλα τα στοιχεία που σας προσκομίζονται είναι αληθή.

Επιπρόσθετα απαιτούνται κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση σπουδών αδερφού/ής, ενεργού φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του Ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
    Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο/η αδερφός/ή, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα είναι πρωτοετής φοιτητής/τρια και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής αυτού/ής, θα επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία θα αναγράφεται το Τμήμα της Σχολής εισαγωγής του/της με την υποχρέωση προσκόμισης της σχετικής βεβαίωσης εγγραφής, αμέσως μετά την απόκτησή της και πάντως όχι αργότερα από 5 (πέντε) ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.
  2. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του/της φοιτητή/τριας σε ισχύ.
  3. Βεβαίωση ανεργίας, από το υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα μητρώα του οποίου είναι εγγραμμένος ο ίδιος/η ίδια, οι γονείς του ή ο/η σύζυγός του.
  4. Βεβαίωση αδερφού που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και δεν μισθοδοτείται.
  5. Αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, σε περίπτωση που η οικογένεια καταβάλλει ενοίκιο για κύρια κατοικία.
  6. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο είναι σε ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης.
    Αν το Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής δεν διασαφηνίζει τα κινητικά προβλήματα, αλλά μόνο αναπηρία άνω του 67%, τότε συμπληρωματικά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, με υπογραφή και σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής Ε.Σ.Υ. ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα, που θα βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη αναπηρία που πιστοποιείται από την υγειονομική Επιτροπή προκαλεί ή συνδέεται με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
  7. Ληξιαρχική πράξη θανάτου, σε περίπτωση που ένας ή και οι δύο γονείς έχουν αποβιώσει.
  8. Διαζευκτήριο (με απόφαση επιμέλειας), όταν οι γονείς είναι διαζευγμένοι.
  9. Πληγέντες από φυσικές καταστροφές, όσοι αιτούντες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές αποδεικνύεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-ΦΕΚ και θα πρέπει να προσκομιστεί πρόσφατη βεβαίωση από τον αντίστοιχο δήμο από την οποία θα προκύπτει ότι η οικογένεια ανήκει στους πληγέντες φυσικών καταστροφών.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων, που υπολογίζονται ως μέλη της οικογένειας, από κάθε πηγή. (Το συνολικό εισόδημα που αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου ως «εισόδημα επιβολής εισφοράς»).

Επισημαίνεται ότι:

α) η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων μετά την λήξη της παραπάνω προθεσμίας (21-10-2020), δεν θα είναι πλέον δυνατή,
β) καταληκτική ημερομηνία αποστολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών ορίζεται  η 26η/10/2020 (βεβαιώνεται με σφραγίδα ταχυδρομείου ή ταχυμεταφοράς). Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα ληφθούν υπόψη,
γ) δικαιολογητικά τα οποία δεν είναι πλήρη, δεν γίνονται δεκτά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στον ως άνω αρμόδιο για τη Φοιτητική Μέριμνα υπάλληλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

O Προϊστάμενος
της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών  Θεμάτων και Φοιτητικής  Μέριμνας

Σπύρος Σιδέρης

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English