Ανακοίνωση προς τους/τις προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας, για την υποβολή αιτήσεων διαμονής σε ξενοδοχείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Στέγαση

Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή του προγράμματος Ίδρυμα Νεολαίας Και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) θα διατεθούν 50 κλίνες σε ξενοδοχείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Το χρονικό διάστημα διαμονής θα ανακοινωθεί με νεότερη ανακοίνωση. Οι κλίνες υπόκεινται στους όρους σύμβασης που υπογράφεται μεταξύ Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και αναδόχου, των όρων λειτουργίας του ξενοδοχείου και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας φοιτητικών εστιών του Π.Δ.Μ.

Επισημαίνεται ότι από τις 50 κλίνες  θα διατεθούν για τους παλαιούς φοιτητές/τριες  30 κλίνες και 20 κλίνες για τους πρωτοετείς φοιτητές Ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Προκειμένου να δημιουργηθεί λίστα δικαιούχων στέγασης, καλούνται όσοι/όσες εκ των ενεργών προπτυχιακών φοιτητών/τριών των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας ενδιαφέρονται για διαμονή σε  ξενοδοχείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση: https://forms.uowm.gr  (Αιτήσεις Φοιτητών).

από τη Δευτέρα  22 Μαΐου έως και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Απαιτείται η επισύναψη των δικαιολογητικών σε ψηφιακή μορφή (αρχείο pdf,) στην ηλεκτρονική εφαρμογή για την αίτηση και η είσοδος στο σύστημα γίνεται με χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού.

Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και η σχετική αίτηση, υποβάλλονται  μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς).

Η αξιολόγηση της κάθε αίτησης, θα γίνει σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα αρχεία και μόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της αίτησης ανήκει εξολοκλήρου στον αιτούντα και καμία παρέμβαση στην αίτηση δεν γίνεται από το αρμόδιο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

Δικαίωμα υποβολής παρέχεται στους/στις ενεργούς/ές προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες οι οποίοι/ες:

α) δεν έχουν υπερβεί τα ν έτη σπουδών (το 4ο έτος, όταν οι σπουδές είναι 8 εξάμηνα και το 5ο έτος, όταν οι σπουδές είναι 10 εξάμηνα)

β) δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους

γ) έχουν περάσει το 50% του συνόλου των μαθημάτων έως και το χειμερινό εξάμηνο φοίτησης του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

δ) δεν έχουν εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο με κατατακτήριες εξετάσεις και δεν είναι πτυχιούχοι άλλης Ανώτατης Σχολής

ε) σπουδάζουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 km από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονέων τους και η μόνιμη κατοικία τους δεν βρίσκεται εντός του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων και των Κοινοτήτων

στ) δεν διαθέτουν οι ίδιοι ή οι γονείς τους ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία εντός του Δήμου Πτολεμαΐδας  και των Κοινοτήτων.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης όπως αυτό εξάγεται από το Εθνικό Δημοτολόγιο μέσω της πύλης https://www.gov.gr (ημερομηνία έκδοσης όχι άνω των 6 μηνών)
  2. Αντίγραφο Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το φορολογικό έτος 2021 της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
    Οι φοιτητές που έχουν ατομικό εισόδημα θα πρέπει να προσκομίσουν και το δικό τους εκκαθαριστικό σημείωμα, παράλληλα με το οικογενειακό.
  3. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Εισοδήματος Φορολογικού Έτους 2021 (Έντυπο Ε1) των γονέων ή και του ιδίου εφόσον υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση και ο ίδιος.
    **Στις περιπτώσεις όπου οι ενδιαφερόμενοι και οι γονείς τους δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος, θα πρέπει αυτό να βεβαιώνεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  1. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 που να αναφέρει:
    α) τον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονέων
    β) τη μη κατοχή ιδιόκτητης ή μισθωμένης κατοικίας του Δήμου Πτολεμαΐδας
    γ) ότι όλα τα στοιχεία που σας προσκομίζονται είναι αληθή.
  2. Πιστοποιητικό Επιδόσεων (του συνόλου των μαθημάτων έως και το χειμερινό εξάμηνο φοίτησης του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους σύμφωνα με τα ενδεικτικά προγράμματα σπουδών) από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Επιπρόσθετα απαιτούνται κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση σπουδών αδερφού/ής, ενεργού φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του Ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
  2. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του/της φοιτητή/τριας σε ισχύ.
  3. Βεβαίωση ανεργίας, από τον Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο ίδιος/η ίδια, οι γονείς του ή ο/η σύζυγός του, εφόσον έχει ανεργία έως και την ημέρα υποβολής της αίτησης.
  4. Βεβαίωση αδερφού που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και δεν μισθοδοτείται.
  5. Αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, σε περίπτωση που η οικογένεια καταβάλλει ενοίκιο για κύρια κατοικία.
  6. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο είναι σε ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης.
    Αν το Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής δεν διασαφηνίζει τα κινητικά προβλήματα, αλλά μόνο αναπηρία άνω του 67%, τότε συμπληρωματικά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, με υπογραφή και σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής Ε.Σ.Υ. ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα, που θα βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη αναπηρία που πιστοποιείται από την υγειονομική Επιτροπή προκαλεί ή συνδέεται με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
  7. Ληξιαρχική πράξη θανάτου, σε περίπτωση που ένας ή και οι δύο γονείς έχουν αποβιώσει.
  8. Διαζευκτήριο (με απόφαση επιμέλειας), όταν οι γονείς είναι διαζευγμένοι.
  9. Σε περίπτωση «Διάστασης» ο φοιτητής οφείλει να υποβάλει τα οικονομικά στοιχεία (Εκκαθαριστικό & Ε1) και των δύο γονέων.
  10. Σε περίπτωση άγαμης μητέρας: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της μητέρας και Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 αυτής, ότι δεν είναι έγγαμη και δεν έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
  11. Πληγέντες από φυσικές καταστροφές, όσοι αιτούντες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές αποδεικνύεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-ΦΕΚ και θα πρέπει να προσκομιστεί πρόσφατη βεβαίωση από τον αντίστοιχο δήμο από την οποία θα προκύπτει ότι η οικογένεια ανήκει στους πληγέντες φυσικών καταστροφών.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων, που υπολογίζονται ως μέλη της οικογένειας, από κάθε πηγή.

Όσον αφορά τα εισοδήματα, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα συμπληρώνοντας στοιχεία από το εκκαθαριστικό του προηγούμενου οικονομικού έτους (2021).

  1. Προσθέτετε το φορολογητέο εισόδημα από τον ΠΙΝΑΚΑ Γ1 του υπόχρεου και της συζύγου.
  2. Από τον ΠΙΝΑΚΑ Δ και κάτω από το σύνολο προσθέτετε (αν υπάρχουν, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρχουν όλα στο εκκαθαριστικό):

α. την προστιθέμενη διαφορά δαπανών,
β. τα αυτοτελή φορολογούμενα ποσά κτλ. και
γ. αν υπάρχει, το επίδομα ανεργίας ή επίδομα των παιδιών του υπόχρεου και της συζύγου.

  1. Επίσης, αν έχει υποβάλει και ο/η φοιτητής/τρια φορολογική δήλωση, καταχωρείτε τα αντίστοιχα ποσά που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό του/της φοιτητή/τριας στο πεδίο ΑΤΟΜΙΚΟ εισόδημα.

Εισάγετε τα εισοδήματα στο αντίστοιχο πεδίο.

Στο οικογενειακό εισόδημα δεν υπολογίζονται ποσά όπως: εφάπαξ, αποζημίωση απολυόμενων, τίμημα πώλησης ακινήτου).

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσκομίζονται τα έγγραφα που δικαιολογούν την προέλευση τους.

Επισημαίνεται ότι:

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων μετά την λήξη της παραπάνω προθεσμίας (31-05-2023), δεν θα είναι πλέον δυνατή.

     Προσοχή:   

  • Μην ξεκινήσετε την αίτησή σας εάν δεν έχετε διαθέσιμα όλα τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή pdf. Μην επισυνάπτεται τα αρχεία σε μορφή φωτογραφίας.
  • Όταν μία αίτηση κριθεί «Ελλιπής», αποστέλλεται σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο στο ακαδημαϊκό e-mail του. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει τα διορθωτικά δικαιολογητικά που ζητούνται προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η αίτησή του.
  • Παρακαλούμε μετά την υποβολή της αίτησή σας να ελέγχεται το ακαδημαικό σας email και να παρακολουθείται την αίτησή σας στο forms.uowm gr πατώντας στο πεδίο ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, σχετικά με την ορθότητα της αίτησης και των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών.
  • Η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τις αιτήσεις θα δίδεται αποκλειστικά στον αιτούντα φοιτητή/τρια. Η ηλεκτρονική επικοινωνία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ακαδημαϊκής ηλεκτρονικής διεύθυνσης (ιδρυματικό email φοιτητών).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο  για τη Φοιτητική Μέριμνα υπάλληλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο παρακάτω τηλέφωνο ή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails):

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Περιοχή ΚΕΠΤΣΕ
Τ.Κ .50200, Πτολεμαΐδα
Πατσίκας Κωνσταντίνος
Τηλ.: 24610-68057
Email: merimna-pto@uowm.gr

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας
Μαρία Καμαριαννίδου

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English