Ανακοίνωση προς τους μετεγγραφέντες/μετακινηθέντες φοιτητές/τριες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και προς τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες που εισήχθησαν με την κατηγορία «Αθλητές» για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και δικαιολογητικών, για στέγαση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Στέγαση

Οι φοιτητές/τριες που πήραν μετεγγραφή/μετακίνηση σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες που εισήχθησαν σε Τμήματα του Ιδρύματος με την κατηγορία «Αθλητές», που ενδιαφέρονται για διαμονή στις φοιτητικές εστίες στις πόλεις Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση: https://forms.uowm.gr (Αιτήσεις Φοιτητών).

από την Παρασκευή  9  Δεκεμβρίου 2022 έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή γίνεται με χρήση του ιδρυματικού τους λογαριασμού γι’ αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στο Τμήμα εισαγωγής, να έχουν αποκτήσει τον ιδρυματικό λογαριασμό και τους κωδικούς πρόσβασης καθώς και να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία για την έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας – πάσο.

Σημείωση: Ολοκληρώνοντας την διαδικασία για την έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας, οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να εκτυπώσουν την σελίδα που εμφανίζει το ΠΑΣΟ στην τελική του μορφή όπου αναγράφεται ο κωδικός – Barcode. Δεν χρειάζεται να περιμένουν την παραλαβή της επίσημης φοιτητικής ταυτότητας για να κάνουν αίτηση για στέγαση.

Απαιτείται η επισύναψη των δικαιολογητικών σε ψηφιακή μορφή (αρχείο pdf) στην ηλεκτρονική εφαρμογή για την αίτηση και η είσοδος στο σύστημα γίνεται με χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού.

Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και η σχετική αίτηση, υποβάλλονται μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς). Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών δεν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας ή τροποποίησης της αίτησης και των επισυναπτόμενων αρχείων.

   Η αξιολόγηση της κάθε αίτησης, θα γίνει σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα αρχεία και μόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της αίτησης ανήκει εξολοκλήρου στον αιτούντα και καμία παρέμβαση στην αίτηση δεν γίνεται από το αρμόδιο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο).
  2. Αντίγραφο Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το φορολογικό έτος 2021 της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Οι φοιτητές που έχουν ατομικό εισόδημα θα πρέπει να προσκομίσουν και το δικό τους εκκαθαριστικό σημείωμα, παράλληλα με το οικογενειακό.

  1. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Εισοδήματος Φορολογικού Έτους 2021 (Έντυπο Ε1) των γονέων ή και του ιδίου εφόσον υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση και ο ίδιος.
    **Στις περιπτώσεις όπου οι ενδιαφερόμενοι και οι γονείς τους δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος, θα πρέπει αυτό να βεβαιώνεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  1. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 που να αναφέρει:

α) τον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονέων
β) τη μη κατοχή ιδιόκτητης ή μισθωμένης κατοικίας στην περιοχή των Δήμων Φλώρινας ή Κοζάνης ή Γρεβενών (αναλόγως της Σχολής που φοιτά ο/η ενδιαφερόμενος/η φοιτητής/τρια)
γ) ότι όλα τα στοιχεία που σας προσκομίζονται είναι αληθή.

           Επιπρόσθετα απαιτούνται κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση σπουδών αδερφού/ής, ενεργού φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του Ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
  1. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του/της φοιτητή/τριας σε ισχύ.
  2. Βεβαίωση ανεργίας, από τον Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο ίδιος/η ίδια, οι γονείς του ή ο/η σύζυγός του.
  3. Βεβαίωση αδερφού που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και δεν μισθοδοτείται.
  4. Αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, σε περίπτωση που η οικογένεια καταβάλλει ενοίκιο για κύρια κατοικία.
  5. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο είναι σε ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης.
    Αν το Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής δεν διασαφηνίζει τα κινητικά προβλήματα, αλλά μόνο αναπηρία άνω του 67%, τότε συμπληρωματικά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, με υπογραφή και σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής Ε.Σ.Υ. ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα, που θα βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη αναπηρία που πιστοποιείται από την υγειονομική Επιτροπή προκαλεί ή συνδέεται με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
  1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου, σε περίπτωση που ένας ή και οι δύο γονείς έχουν αποβιώσει.
  1. Διαζευκτήριο (με απόφαση επιμέλειας), όταν οι γονείς είναι διαζευγμένοι.
  2. Πληγέντες από φυσικές καταστροφές, όσοι αιτούντες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές αποδεικνύεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-ΦΕΚ και θα πρέπει να προσκομιστεί πρόσφατη βεβαίωση από τον αντίστοιχο δήμο από την οποία θα προκύπτει ότι η οικογένεια ανήκει στους πληγέντες φυσικών καταστροφών.

 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων, που υπολογίζονται ως μέλη της οικογένειας, από κάθε πηγή.

Όσον αφορά τα εισοδήματα, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα συμπληρώνοντας στοιχεία από το εκκαθαριστικό του προηγούμενου οικονομικού έτους (2021). (Δείτε το υπόδειγμα εκκαθαριστικού)

  1. Προσθέτετε το φορολογητέο εισόδημα από τον ΠΙΝΑΚΑ Γ1 του υπόχρεου και της συζύγου.
  2. Από τον ΠΙΝΑΚΑ Δ και κάτω από το σύνολο προσθέτετε (αν υπάρχουν, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρχουν όλα στο εκκαθαριστικό):

α. την προστιθέμενη διαφορά δαπανών,
β. τα αυτοτελή φορολογούμενα ποσά κτλ. και
γ. αν υπάρχει, το επίδομα ανεργίας ή επίδομα των παιδιών του υπόχρεου και της συζύγου.

  1. Επίσης, αν έχει υποβάλει και ο/η φοιτητής/τρια φορολογική δήλωση, καταχωρείτε τα αντίστοιχα ποσά που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό του/της φοιτητή/τριας στο πεδίο ΑΤΟΜΙΚΟ εισόδημα.

Επισημαίνεται ότι:

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων μετά την λήξη της παραπάνω προθεσμίας (15-12-2022), δεν θα είναι πλέον δυνατή.

     Προσοχή:   

  • Συμπληρώστε την αίτησή σας προσεκτικά διότι αφού ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική αίτηση δεν μπορεί να τροποποιηθεί κανένα στοιχείο της.
  • Δε θα ειδοποιηθεί κανένας φοιτητής/τρια για λάθος έντυπα.
  • Η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τις αιτήσεις θα δίδεται αποκλειστικά στον αιτούντα φοιτητή/τρια. Η ηλεκτρονική επικοινωνία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ακαδημαϊκής ηλεκτρονικής διεύθυνσης (ιδρυματικό email φοιτητών).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους για τη Φοιτητική Μέριμνα υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο παρακάτω τηλέφωνο ή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails):

  1. Για τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στην Κοζάνη και στα Κοίλα αντίστοιχα:

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας
Κτίριο Φοιτητικών Εστιών
Τ.Κ. 50150, Κοίλα Κοζάνης
Καμαριαννίδου Μαρία, Κόζανα Κωνσταντινιά, Τσακριλή Κωνσταντίνα
Τηλ.: 24610-68271, 68275, 68276
Email: merimna@uowm.gr

  1. Για τα Τμήματα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στα Γρεβενά:

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
6ο χλμ Παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών Κοζάνης
Τ.Κ. 51100
Καραγιάννης Αθανάσιος
Τηλ.: 24620-87013
Email: merimna-gre@uowm.gr

  1. Για τα Τμήματα των Σχολών του ΠΔΜ στη Φλώρινα:

Φοιτητική Εστία ΠΔΜ
Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας
Ισόγειο Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας
Μακεδονίας 2 (Είσοδος επί της οδού Εγνατίας)
Τ.Κ. 53100 Φλώρινα
Ακριβοπούλου Ευγενία, Χαλβατζή Ευγενία
Τηλ.:23850-24640
Email: merimna-flo@uowm.gr

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας
Μαρία Καμαριαννίδου

 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English