Συμμετοχή του ΠΔΜ στον 12ο διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2022, που διοργανώνεται από το Σύλλογο των Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων για τη δημιουργία νέων οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής

Δελτία Τύπου

Στην τελική φάση του διαγωνισμού ECOTROPHELIA 2022 που θα λάβει χώρα 5 και 6 Ιουλίου στην Αθήνα (DIVANI CARAVEL HOTEL) θα διαγωνισθεί η διατμηματική ομάδα του ΠΔΜ με τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου ζωικού τροφίμου.

H διατμηματική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απαρτίζεται από

  • τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΠΜΣ «Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων» του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, κα Αικατερίνη Τσιφτσή, κα Βασιλική Τόρτοκα και κο Δημήτρη Ψαρρά.
  • τον προπτυχιακό φοιτητή κο Βασίλη Κυράτση και τον υποψήφιο διδάκτορα κο Πρόδρομο Μηνάογλου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.

υπό την καθοδήγηση της Επικ. Καθηγήτριας του Τμήματος Γεωπονίας κας Ελένης Κασαπίδου και του υποψηφίου διδάκτορα του ιδίου Τμήματος κου Γεωργίου Παπατζήμου.

Την προσπάθεια της ομάδας συνδράμουν η Καθηγήτρια του ΤΧΜ και Διευθύντρια του ΠΜΣ ΠΕΤ κα Παρασκευή Μητλιάγκα, ο Καθηγητής του ΤΜΣΠΣ κος Παναγιώτης Κυράτσης κι ο υποψήφιος διδάκτορας του ΤΜΣΠΣ κος Αθανάσιος Μανάβης.

Το προϊόν «ΚΡΙΓΙΑΣΙ» με το οποίο διαγωνίζεται η ομάδα παρασκευάστηκε σε συνεργασία με τη βιομηχανία παραδοσιακών αλλαντικών ΑΦΟΙ ΤΖΗΜΑ ΑΕ, στην Καστοριά.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English