Πρεμιέρα “ε-con talks” από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία Τύπου

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, 16:00 στα “ε-con talks” έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον κ. Κοσμά Μαρινάκη Αναπληρωτή Καθηγητή στο Singapore Management University.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Είναι δυνατόν να χάνεις πάνω από ένα δισεκατομμύριο σε μια ημέρα, να προσπαθείς ηθελημένα να κάνεις το προϊόν σου χειρότερο, να πασχίζεις να διώξεις την αφρόκρεμα των πελατών σου; Και, τέλος, γίνεται όλο αυτό να είναι ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να αυξήσεις τα κέρδη σου;

Ελάτε μαζί μου σε μια ασυνήθιστη οικονομική διαδρομή, μέσα από περίεργες οικονομικές ιστορίες για να δούμε τι ακριβώς είναι τελικά η Οικονομική Επιστήμη, πως μας βοηθά να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, και γιατί μπορεί να είναι ίσως το μοναδικό σίγουρο στοίχημα στην εποχή της νέας κανονικότητας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Κοσμάς Μαρινάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης στο Singapore Management University. Παράλληλα, λειτουργεί το κανάλι Greekonomics στο YouTube με ενδιαφέροντα βίντεο για το πως η οικονομία επηρεάζει την ζωή μας και την κοινωνία.

Έχει εργαστεί σε καθηγητικές και ερευνητικές θέσεις στο North Carolina State University, στο Πανεπιστήμιο του Wake Forest στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και στο Higher School of Economics της Μόσχας. Η επιστημονική του έρευνα επικεντρώνεται στα αντικείμενα της Οικονομικής της Βιομηχανικής Οργάνωσης, της Θεωρίας Συμβολαίων, της Μικροοικονομικής και της Οικονομικής της Εκπαίδευσης.

Διδάσκει οικονομικά σε προπτυχιακό επίπεδο από το 2003 και σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο από το 2012. Μεταξύ άλλων, έχει διδάξει Μικροοικονομική Θεωρία, Οργάνωση Αγορών, Θεωρία Συμβολαίων και Πολιτική Οικονομία.

Ψηφιακή αίθουσα Zoom: econ4
Σύνδεσμος αίθουσας: https://zoom.us/my/uowm.econ4
Meeting ID: 932 734 4962

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English