Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Εξόρμηση στη φύση της Καστοριάς

Δελτία Τύπου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με στόχο την επαφή και γνωριμία των φοιτητών και φοιτητριών του Ιδρύματος με τις τοπικές κοινωνίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, υλοποιείται πρόγραμμα δράσεων Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Ενδιαφέροντος.

Στις δράσεις αυτές, το ανθρώπινο δυναμικό που σχετίζεται με το Πανεπιστήμιο θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το περιβάλλον στο οποίο φιλοξενείται, να δημιουργήσει νέες γνωριμίες με τους ανθρώπους, τους φορείς και τις συλλογικότητες της κάθε περιοχής και να απολαύσει τα ευεργετήματα της επαφής με τη Φύση.

Με γνώμονα τα παραπάνω και κατόπιν της  πρώτης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 ήπια πεζοπορική και ορειβατική διαδρομή πλησίον της πόλης της Καστοριάς  σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, τον Σύλλογο Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο.Δ.Κ.)και με την υποστήριξη του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ.) Καστοριάς.

Η διαδρομή θα είναι μέτριας δυσκολίας και συνολικής διάρκειας περίπου 3 με 4 ωρών μαζί με τις στάσεις. Τόπος εκκίνησης, το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, στη συνέχεια στάση για ενημέρωση της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής και κατόπιν πεζοπορία μέχρι την κορυφή της Ψαλίδας από όπου οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν την υπέροχη θέα της πόλης της Καστοριάς, πίνοντας ένα τσάι. Τέλος, επιστροφή με άλλη μία στάση στο Πανεπιστήμιο όπου στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης θα προσφερθεί γεύμα από την Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English