Βιβλιολόγειον Παιδαγωγικής Σχολής ΠΔΜ – Δράση φιλαναγνωσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

Ανακοινώσεις

Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως θεματοφύλακας της ιστορίας, του πολιτισμού και των τεχνών του βιβλίου, διαδραματίζει έναν πολυσήμαντο και πολύμορφο ρόλο στην προώθηση και προβολή της αγωγής για το βιβλίο, τόσο μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Για να ανταποκριθεί στους στόχους του, εκτός των άλλων, επιχειρεί στοχευμένες βιβλιοφιλικές και φιλαναγνωστικές δράσεις, προτάσσοντας το βιβλίο ως ένα αξιόπιστο σύντροφο ζωής.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνεργάστηκε με το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, υλοποιώντας μια δράση βιβλιοφιλίας – φιλαναγνωσίας, κατά την οποία η διδάσκουσα του οικείου Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου και φοιτητές/τριές της, μοίρασαν 65 λογοτεχνικά βιβλία σε ασθενείς και συνοδούς, με τη διακριτικότητα που απαιτεί ο χώρος, «συστήνοντας» τη λογοτεχνική ανάγνωση ως πολύτιμο σύντροφο στις δύσκολες ώρες της νοσηλείας και της αποθεραπείας.

Χορηγοί στην προσπάθειά μας αυτή ήταν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική γραφή», το βιβλιοπωλείο «Το Μαγαζί σας» του Ιω. Νικολαΐδη (Φλώρινα) και το βιβλιοπωλείο «Ολόγραμμα» του Σπ. Θεοδοσιάδη (Σκύδρα)

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου

Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος

Αναπλ. Καθηγητής ΠΤΝ/ΠΔΜ

Η διδάσκουσα του Εργαστηρίου και υπεύθυνη της Δράσης

Ευθυμία Παπαγεωργίου-Ισπυρίδη

Ε.ΔΙ.Π. Βιβλιολογίας ΠΔΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English