Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής στο «9th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment (HAICTA 2020)» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου

Η Ελληνική Εταιρία Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), διοργανώνουν το «9th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment (HAICTA 2020)» [9ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον], στη Θεσσαλονίκη, από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020. Το συνέδριο HAICTA αποτελεί τη σημαντικότερη επιστημονική εκδήλωση της ΕΠΕΓΕ, που διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια.

Στη φετινή διοργάνωση του HAICTA 2020, στην οποία συμμετέχουν ερευνητές από 24 χώρες, κρίθηκαν αποδεκτές για παρουσίαση ή/και δημοσίευση στα Πρακτικά του συνεδρίου 93 επιστημονικές εργασίες. Στην Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου που έκρινε τις υποβληθείσες εργασίες συμμετείχαν 60 καταξιωμένοι επιστήμονες από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο, με εφαρμοσμένο ερευνητικό έργο στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στη γεωργία, τα τρόφιμα και το περιβάλλον και στην αειφόρο αγροτική ανάπτυξη.

Το συνέδριο HAICTA 2020 αποτελεί διεθνή συνάντηση, στην οποία Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ερευνητές και ειδικοί στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στoν αγροπεριβαλλοντικό χώρο, θα παρουσιάσουν εργασίες τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, με κύριο στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επιστημόνων, καθώς επίσης και των διαφόρων οργανισμών, αγροτικών οργανώσεων, περιβαλλοντικών συλλόγων, συνεταιρισμών και Mη Kυβερνητικών Oργανισμών (ΜΚΟ), στις δυνατότητες που παρέχει η εφαρμογή των καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο πλαίσιο της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης στη γεωργία και εν γένει το φυσικό περιβάλλον.

 

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα «ΔΙΑΣ» του Mediterranean Palace Hotel, Σαλαμίνος 3, Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ.

Προσκεκλημένος ομιλητής τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, είναι ο Dr. Maurizio Canavari, Associate Professor at the University of Bologna, Italy.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HAICTA2020: https://2020.haicta.gr/

Παράλληλα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email της Γραμματείας του Συνεδρίου contact@haicta.gr (Mr. Elias Tsourapas, PR & Communications Chair) ή στα τηλέφωνα των Συν-προέδρων του Συνεδρίου [τηλ. Καθ. κ. Κωνσταντίνου Παρίση 2461068292 & τηλ. Επίκ. Καθ. κ. Αλέξανδρου Θεοδωρίδη 2310999953].

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English