Ολοκλήρωση εργασιών του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Education Across Borders “Education and Research across Time and Space”

Ανακοινώσεις

Την Παρασκευή 7/10/2016 το μεσημέρι στα Bytola της FYROM, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Education Across Borders «Education and Research across Time and Space» που οργανώθηκε από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου “St. Kliment Ohridski”  με τη συνεργασία  της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της σχολής Εκπαίδευσης και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Κορυτσάς (διήμερο).

Το συνέδριο αυτό, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, φαίνεται να καθιερώνεται ως χώρος συνάντησης  και επικοινωνίας ερευνητών της εκπαίδευσης από τις τρεις όμορες χώρες και όχι μόνο. Φαίνεται να διευρύνεται καθώς φέτος ανακοινώθηκαν περισσότερες από 150 εργασίες από όλη της θεματολογία της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής έρευνας. Επιπλέον ενισχύεται ο διεθνής του χαρακτήρας, με την συμμετοχή στο συνέδριο ερευνητών πέρα των 3 όμορων χωρών τόσο από τον βαλκανικό χώρο όσο και ευρύτερα. Σε αυτό το πλαίσιο, η συμμετοχή καθηγητών και μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών της Παιδαγωγικής Σχολής του ΠΔΜ ήταν ιδιαίτερη σημαντική αριθμητικά, ενώ η ποιότητα των εργασιών τους ήταν διακριτή. Αυτό τεκμηριώνεται από τον σύγχρονο ερευνητικό τους προσανατολισμό, την επιστημονική τους αρτιότητα και για την συσχέτισή τους με τη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία.

Το επόμενο 4ου Διεθνές Συνέδριο Education Across Borders, θα διοργανωθεί το 2018 στην Φλώρινα με την ευθύνη της Παιδαγωγικής Σχολής.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English