Επισκέψεις των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο κέντρο φροντίδας του Συλλόγου ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα), στην Κιβωτό ΑμεΑ και στους Ταξιδευτές της Ελπίδας (Άργιλο Κοζάνης) και στη Β ΜΕΝΝ του ΑΠΘ στο ΓΝ Παπαγεωργίου (Θεσσαλονίκη)

Στο πλαίσιο των Ασκήσεων Πράξης του μαθήματος «Εισαγωγή στην Εργοθεραπεία» με την καθηγήτριά τους κα Κατσιάνα Κατερίνα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας επισκέφτηκαν στις 24 και 31 Οκτωβρίου το κέντρο φροντίδας του Συλλόγου ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα, όπου με δική τους πρωτοβουλία συμπλήρωσαν αιτήσεις για εθελοντές στο κέντρο φροντίδας και δρομολογήθηκε η πρώτη κοινή δράση για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3 Δεκέμβρη).

Στο πλαίσιο του ίδιου μαθήματος, στη 1 Νοεμβρίου, οι δημιουργικές και δεμένες ομάδες των σπουδαίων ανθρώπων και επιστημόνων της Κιβωτού ΑμεΑ και των Ταξιδευτών της Ελπίδας στον Άργιλο Κοζάνης παρουσίασαν τις εκπληκτικές δράσεις τους.

Στο πλαίσιο εργαστηριακών ασκήσεων με την καθηγήτριά τους κα Κυριακίδου Μαρία, στις 2 Νοεμβρίου, οι φοιτητές μας επισκέφτηκαν εθελοντικά τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο ΓΝ Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι μικροί και μεγάλοι ήρωες των κέντρων αυτών μύησαν τους φοιτητές μας στα μυστικά τους και τους παρότρυναν να απομυζήσουν γνώσεις και εφόδια μέσα από τις σπουδές τους για να αλλάξουν τη ζωή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τις καθηγήτριές τους, κα Κατσιάνα και κα Κυριακίδου, τον κύριο Αντωναρίδη Στέλιο, Πρόεδρο του συλλόγου, την κυρία Δώρα Μαμαλιγκα, παιδαγωγό και την κυρία Δήμητρα Καραμπάση, νοσηλεύτρια και φυσικά τα μέλη ΑμεΑ του Συλλόγου στην Πτολεμαΐδα, τον κ. Ηλιάδη με την απίστευτη ομάδα του από την Κιβωτό ΑμεΑ, την Πρόεδρο κα Παφίλη και τον ταμία κ. Ζαμπάκα του συλλόγου γονέων των Ταξιδευτών της Ελπίδας και τη Β ΜΕΝΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΟ ΓΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, για τη ζεστή φιλοξενία τους και την τεράστια συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Τμήματος