Επίσκεψη του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, κ. Κώστα Μουσουρούλη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 19/6 ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, κ. Κώστας Μουσουρούλης. Συνεχίζοντας τις επαφές του με θεσμικούς φορείς της περιοχής και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη για τη Δίκαιη Μετάβαση κ. Στέργιου Κιάνα και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαου Λυσσαρίδη, ο κ. Μουσουρούλης συναντήθηκε αρχικά με τις Πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος και στη συνέχεια ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Συγκλήτου, του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» και τους διευθυντές του Ιδρύματος.

Ο κ. Μουσουρούλης τόνισε το στρατηγικό ρόλο του Πανεπιστημίου στη κατάρτιση και υλοποίηση του master plan για την  απολιγνιτοποίηση και απηύθυνε πρόσκληση στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για συνεργασία στη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου στην περιοχή. Σημείωσε πως σημαντικό ποσοστό των χρηματοδοτικών εργαλείων θα διατεθεί για την Έρευνα και την Τεχνολογία προκειμένου να ενισχυθούν καινοτόμες δράσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Ιδρύματος. Ο αναβαθμισμένος ρόλος και η ενίσχυση του Ιδρύματος στη διαδικασία μετάβασης έχει άλλωστε προ μηνών εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ως ένα από τα δώδεκα αναπτυξιακά μέτρα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι Κοσμήτορες των Σχολών διατύπωσαν με τη σειρά τους τις ανησυχίες τους για τα προβλήματα που θα προκύψουν την επόμενη ημέρα της απολιγνιτποίησης για να λάβουν τη διαβεβαίωση του κ. Μουσουρούλη ότι το σχέδιο μετάβασης δε θα συνταχθεί στην Αθήνα ερήμην της περιοχής αλλά θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας και με την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English